Novice

Hyundai i20 z izdatnimi dimenzijami

Po nekaj stiliziranih skicah smo dočakali tudi prve uradne fotografije novega i20, ki bo uradno predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu letos oktobra.

Novi i20 z evropejskim videzom in spremenjeno platformo odkrito napada trge stare celine in želi odvzeti pošten delež kupcev Fordu Fiesti in Volkswagnu Polu.

Hyundai trdi, da ima novi i20 najbolj prostorno potniško kabino v B razredu, saj so mu podaljšali medosno razdaljo za 45 milimetrov na zdajšnjih 2.570 milimetrov. S 326 litri bo imel novi i20 največji prtljažni prostor v razredu in bo ponujal 1.892 milimetrov prostora za noge za brezskrbno vožjo tudi do pet odraslih ljudi.

Kot pravijo pri Hyundaiu, bo i20 v sklopu dodatne opreme ponujal panoramsko sončno streho in bo s tem postal prvi mali avto, ki ponuja to možnost. Z večjih vozil bo prevzel nekaj dodatkov in tehnologije, vključno s prednjimi in zadnjimi LED lučmi ter vzvratno kamero.

Peter Schreyer je popolnoma prenovil zunanji videz in vsem novim vozilom Hyundai dodal bolj samozavesten videz. S svojim atraktivnim, a hkrati minimalističnim izgledom bo zadovoljil tudi najbolj zahtevne kupce. Posebnost je črn svetleč C stebriček, ki ustvari vtis plavajoče strehe.

Hyundai i20 je bil ustvarjen v Rüsselsheimu v Nemčiji in bo proizvajan v Turčiji, kar še poudarja njegov evropski značaj. V dolžino bo meril 4.035 milimetrov, s čimer je za 66 milimetrov daljši od Fieste. S tem je prestopil navidezno mejo štirih metrov, ki načeloma omejuje segment malih mestnih vozil. Verjetno pa so se s tem želeli pri znamki oddaljiti le od svojega, prodajno zelo uspešnega, modela i10.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Hyundai i20 z izdatnimi dimenzijami"


vammat
9 leta 8 meseci nazaj

Mešanica citroena picasso,peugeota 308…

Firediver
9 leta 8 meseci nazaj

Če primerjam s skicami, se vidi, da so upoštevali moje pripombe! 🙂 Nastal je avtomobil dosti bolj običajnih oblik…

 
1,0-litrski EcoBoost zdaj poganja enega od petih novih Fordov v Evropi
Notranjost avtomobila, ki spreminja barvo