Novice

Hyundai je s konceptom RM16 N korak bližje prvemu članu športnega oddelka N

Hyundai je na avtomobilskem salonu v južnokorejskem Busanu predstavil koncept RM16 N, ki z atraktivnim videzom in oznako N uradno napoveduje prihod prvega modela športno usmerjenega oddelka N.

RM16 N je postal tretji član oddelka Project RM (Racing Midship), ki so ga zagnali leta 2012 in je v letih 2014 in 2015 že ustvaril koncepta RM14 in RM15. Tokratna oblikovalska študija prikazuje koncept z ožjimi žarometi, širšimi zračniki in dolgim razpotegnjenim pokrovom motorja ter celoten videz približa produkcijskim modelom.

Porazdelitev mase je v primerjavi s predhodnima konceptoma ostala nespremenjena – 43 odstotkov spredaj in 57 odstotkov zadaj. Zaradi osrednjega težišča, nižjega od 500 milimetrov, in s prej omenjeno porazdelitvijo mase koncept stavi na odlične vozne lastnosti. Deli karoserije so izdelani iz ojačane plastike z ogljikovimi vlakni (CFRP), pod njimi pa je nameščen aluminijast okvir.

RM16 N še vedno poganja dvolitrski agregat T-GDI, ki s pomočjo električnega turbo polnilnika proizvede 220 kilovatov moči in 383 njutnmetrov navora.Šeststopenjski ročni menjalnik prenaša moč na zadnji kolesni par, kjer za boljše vozne lastnosti skrbi elektronska delna zapora diferenciala.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Audi A5 je, v skladu s pričakovanji, večji, prostornejši in močnejši
Ford bogati ponudbo s športnimi paketi ST-Line