Novice

Hyundai napoveduje prenovo Kone

Prenova pa ni edina stvar, ki jo Korejci pripravljajo za mali cestni terenec. Vse kaže, da bo osvežena Kona naslednja v vrsti Hyundaijev, ki so ji namenili športno navdahnjeni paket opreme N Line.

Mali Hyundaijev križanec je zrel za tehnično in oblikovno osvežitev. In ta bo, kot nakazujejo priložene močno zatemnjene skice in obrisi prednjega dela, podobno kot pri osveženem Santa Feju, tako korenita, da osvežena Kona delovala kot čisto nov avto.

Spredaj je prepoznati popolnoma spremenjeno masko motorja, ki deluje širša in nižja kot prej. Novi sta tudi dnevni svetilki in glavna žarometa, ki so tudi po prenovi fizično ločeni. Zadnji element v oblikovnem paketu osvežene Kone, ki naj bi jo naredil na videz bolj trpežno in »oboroženo« za spopade terenom, je vizualno poudarjena navidezna zaščitna plošča v spodnjem delu prednjega odbijača.

Skica izpeljanke N Line deluje, kot je pričakovano, bolj ostro in agresivno. Športnejšemu značaju N Line paketa pristaja odbijač poudarjenih mišičastih potez, maska motorja pa ima bolj drobno strukturo mrežice. Čisto v spodnjem delu odbijača se je srebni odtenek »zaščitne plošče« umaknil črnemu odtenku, plošča pa je postala manj izrazita. Zanimiv je tudi premik značke Hyundai s področja nad masko neposredno vanjo ter dodatek treh ozkih zarez nad masko motorja, ki spominjajo na enak element pri nekaterih novejših Audijih.

Četudi nam Korejci razen priloženih skic zaenkrat niso postregli z nobenim drugim podatkom o novinki, menimo, da bodo tehnične nadgradnje obstoječih pogonskih sklopov zanemarljive. Verjamemo pa, da se bosta ponudbi pridružila priključni hibrid ter blagi hibrid v kombinacij z ročnim menjalnikom in elektrificirano sklopko menjalnika.

Začetek prodaje novinca nam Korejci še ni znan, a ugibamo, da se bo ta zgodila še letos.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Hyundai napoveduje prenovo Kone"


tomzzi
3 leta 7 meseci nazaj

Tako kot si zapisal. S tem, da meni pač ni napačna. Ni lepotica. Ni pa grd avto.
Facelift zna biti zanimiv.

3 leta 7 meseci nazaj

Vsak malar ima svoje oči, ampak bo morala biti res ogromna sprememba, da ta avto spravijo v kolikor toliko lepo obliko

 
Razkrita nova Porsche Panamera
Novi Mercedes AMG SL Roadster pod krinko