Novice

Korenito pomlajen Hyundai Santa Fe

Kar so Korejci le nekaj dni nazaj že namignili z močno zatemnjeno fotografijo, so zdaj pospremili z večjim naborom slikovnega gradiva. Santa Fe so po le dveh letih prodaje tako koreniito pomladili na vseh področjih, da je moč govoriti o praktično povsem novem avtomobilu.

Korejci nam morajo tehnične podrobnosti o Prenovljenem modelu Santa Fe sicer še razkriti, saj nam razen priloženih fotografij niso povedali pravzaprav še nič zares oprijemljivega.

Kot je že nekaj dni nazaj dokaj očitno nakazovala temna fotografija prednjega dela vozila, sta žarometa po novem dejansko integrirana v masko motorja. Le-ta se namreč razprostira širom celotnega prednjega dela, v vogala pa sta vgrajena žarometa s pokončnima dnevnima svetilkama, ki se navidezno nadaljujeta v svetlobnih elementih, nameščenih malo nad glavnima žarometoma. Vodoravni liniji zgornjih elementov navidezno tvorita črko T z vertikalnima linijama dnevnih svetilk v žarometih.

Oblikovne spremembe se nadaljujejo tudi na bokih in zadku, kjer vidimo ravno tako povsem na novo oblikovan odbijač in zadnje svetilke. Oblikovni element, ki naj bi vzbujal vtis širine in impozantnosti avta od zadaj, je še rdeč odsevni trak širom celotnega zadnjega odbijača.

Korejci so že potrdili, da bo novinec postavljen na tretjo generacijo njihove avtomobilske platforme, ki bo novincu dajala svež veter v jadra na področju zmogljivosti, učinkovitosti, voznih lastnosti in varnosti v vožnji. Slednje bo poleg četice varnostno-voznih pomočnikov zagotavljala tudi izboljšana konstrukcija karoserije. Pri slednji namreč izboljšujejo varnost potnikov v primeru trka, saj naj bi mešanica naprednih proizvodnih tehnologij in jekel različnih togosti omogočala bolj nadzorovano mečkanje karoserije povsem spredaj in zadaj ter še bolj togo varnostno celico za potnike.

Tudi notranjost modela je korenito nadgrajena. Poleg povsem na novo oblikovane armaturne plošče je vrh nje nov 10,25-palčni osrednji na dotik občutljiv zaslon. Neposredno pred voznikom so še merilniki, ki so izvedeni pri vseh izpeljankah modela izključno z računalniškim zaslonom diagonale 12,3 palcev. Po vzoru Kijinega novega Sorenta pričakujemo, da bo tudi novi Santa Fe možno opremiti z naprednejšim sistemom za nadzor prometa v tako imenovanem mrtvem kotu, s prikazom vozil neposredno na zaslonu merilnikov. Osrednja konzola je prejšnjo bolj pokončno ureditev nadomestila z bolj položno, ravno tako pa na njej tudi ni več opaziti tradicionalne izbirne ročice samodejnega menjalnika ampak samo še tipke P, R, N in D.

O motornih opcijah novinca Korejci v tem trenutku še niso razkrili nobenih podrobnostih, a je pričakovati nadaljevanje dizelske zgodbe, na evropskem trgu pa tudi dodatek hibridne opcije, kot jo premore tudi sveži Sorento. Njen prihod neizpodbitno potrjujejo tudi priložene fotografije zadka avta z napisom Hybrid in celo fotografija pogonskega hibridnega pogona..

Novi Santa Fe zapelje v prodajne salone širom Evrope septembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Korenito pomlajen Hyundai Santa Fe"


Tattoo-
3 leta 10 meseci nazaj

BMW pretirava z masko v višino, Hyundai pa v širino…

 
Koenigsegg in Polestar zaenkrat še skrivnostno
Volkswagen Arteon bo dobil še karoserijsko različico Shooting Brake