Novice

Hyundai razkriva številke o novi Koni

Hyundai se požvižga na avtomobilske trende. To so dokazali že s samosvojo podobo Kone in ponovno ob koncu lanskega leta, ko so po vsega petih letih obstoja pripravili novo generacijo tega priljubljenega križanca. Običajni generacijski cikel modelov v avtomobilski industriji je sedem let, a so Korejci spoznali, da mora Kona v korak s časom. Druga generacija tako postaja oblikovno drugačna, predvsem pa ohranja svojo pogonsko raznolikost. Hyundai je zdaj razkril še podrobne informacije o električni izvedenki.

V Evropi in posledično tudi v Sloveniji bo Kona na voljo z dvema baterijskima paketoma. Šibkejša različica bo imela baterijo z zmogljivostjo 48,4 kilovatne ure, elektromotor s 115 kilovati moči in 255 njutnmetri navora. Več povpraševanja bo zagotovo za Kono z baterijskim paketom z zmogljivostjo 65,4 kilovatne ure. Kot pravijo pri Hyundaiu, je doseg po WLTP omejen na 490 kilometrov, čeprav ima ta različica močnejši elektromotor s 160 kilovati.

Nova električna arhitektura za hitrejše polnjenje

Še največja novost v primerjavi s prejšnjo generacijo je uvedba 400-voltne električne arhitekture. Ta sicer ni na nivoju Ioniq 5, ki že uporablja 800-voltno tehnologijo, a še vedno znatno izboljša polnilne čase. Električna Kona se bo po podatkih tovarne na hitri polnilnici napolnila od 10 do 80 odstotkov v 41 minutah.

Prvič bo pri Koni na voljo možnost vožnje z eno stopalko in tehnologija V2L (avto lahko preko vtičnice polni druge naprave). Kupci bodo pridobili tudi sistem predgretja baterije, osvetljeno polnilno vtičnico in sistem za preprečevanje zamrzovanja vrat, ki deluje vse do temperature -30 stopinj Celzija.

https___www.carscoops.com_wp-content_uploads_2023_03_2024-Hyundai-Kona-Electric-2-1024x759Avtomobilizem.com (Vir, foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda gre “all in” in želi polnilno omrežje po vzoru Tesle
Renault Espace: dober kvadratni meter panoramske strehe