Novice

Hyundai razkril novo generacijo modela Kona

Nova Hyundai Kona bo kupce osvajala s še več dinamike in poenotenim videzom vseh pogonskih različic.

Korejski avtomobilski proizvajalec je predstavil novo generacijo priljubljenega križanca v kompaktnem razredu, ki bo poleg baterijsko gnane električne različice na voljo tudi z motorji na notranje zgorevanje in v hibridnih izvedenkah, pridružila pa se jim bo še športna različica z oznako N Line.

Nova generacija modela Kona je 150 mm daljša od aktualne generacije in z dolžino 4,350 m ter 60 mm večjo medosno razdaljo ob bolj dinamičnem videzu ponuja še več prostora v kabini. Pri Hyundaiju so se zasnove nove Kone tokrat lotili pri električni različici, ki predstavlja osnovo različic z ostalimi pogonskimi opcijami. Zunanjost temelji na sodobnih oblikovalskih smernicah korejske znamke s prepoznavnim sprednjim delom z novimi sprednjimi žarometi, električnemu značaju primerno pa so precej poudarka namenili tudi aerodinamičnim lastnostim. Videz zaokrožijo še 19-palčna platišča, ki pri različicah N Line dodatno poudarjajo športnost. Prepoznavnost športnih različic N Line zagotavljajo še drugačna zasnova sprednjega in zadnjega dela, zadnji usmerjevalnik zraka ter spremenjeni odbijači.

Notranjost nove generacije modela Kona bo ob prečiščenih linijah še prostornejša s poudarkom na sodobnih tehnologijah. Pred voznikom se nahaja digitalna instrumentna plošča z zaslonom velikosti 12,3 palca v povezavi z enako velikim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema nad sredinsko konzolo.

Dodatnih podrobnosti pri korejski znamki zaenkrat še ne razkrivajo, glede na raznolikost pogonskih opcij pa bi lahko za pogon nove Kone skrbel tudi hibridni pogonski sklop z 1,6-litrskim štirivaljnikom (104 kW/141 KM, 264 Nm), ki je na voljo v modelu Kia Niro, ter električni pogonski sklop s 150 kW (204 KM) v kombinaciji z baterijo kapacitete 64,8 kWh, ki bi omogočal do 407 km dosega z enim polnjenjem.

Nova generacija modela Hyundai Kona naj bi bila podrobneje predstavljena v prihajajočih mesecih, točen datum prihoda na trg pa zaenkrat še ni potrjen.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Hyundai razkril novo generacijo modela Kona"


drugmirko
1 leto 4 meseci nazaj

ne razumem trditve o “poenotenem videzu” vseh pogonskih raličic, ker je na teh rendrih videt, da ima električna verzija, tako kot pri sedanji generaciji, drugačno masko in je brez tistih grdih plastičnih oblog po karoseriji (oz. če jih ima, so te v barvi karoserije) …. v bistvu sedaj nič drugače, kot pri rendrih zgoraj prikazanih bodočih verzij.
da gre za računalniško generirane “fotografije” je pa za sklepati po preprostem dejstvu, da na njih kolesa kar opazno štrlijo iz odprtin kolotekov…. kar, če se ne motim, ni glih nekaj, kar lahko enostavno homologiraš

chad
1 leto 4 meseci nazaj

Predpotopni logotip s hyundai ponija res odlično paše na futuristične dizajne

Blinder
1 leto 4 meseci nazaj

1.6 ima verjetno 164 in ne 264 Nm navora. A kdor piše te tekste nima nič občutka za tehniko?

drugmirko
1 leto 4 meseci nazaj

hjah… s*rem na pmaet ampak a se ti ne zdi, da – če gre za hibridno pogonski sklop – podatek o 265 Nm navora veljal za bencinski in električni motor skupaj…. kar pomeni, da teh 100 Nm razlike lahko pripišemo elektromotrju…

mrtwelvetrees
1 leto 4 meseci nazaj

Na fotki so luči ok, ampak na cesti pa bo moteče te dnevne loči ki so čez celo masko. Ne veš kaj vozi proti tebi.

 
Toyota z novo generacijo hibridne tehnologije
Porsche pričenja s proizvodnjo sintetičnih goriv