Novice

Hyundai s prenovo v Tucson vrača fizična stikala

Zanimivo, kako hitro se stvari spreminjajo. Hyundai s prenovo Tucsona poenostavlja njegov zunanji videz, v notranjosti pa stavi na fizična stikala in uvaja nov ukrivljen dvojni zaslon, ki smo ga prvič videli pri električnem Ioniqu 5.

Tucson, eden ključnih Hyundaijevih modelov, po prenovi oblikovno sledi novemu podpisu znamke, ki sta ga najprej pridobila Kona in Santa Fe. V maju bo na evropske ceste zapeljal z nekoliko prenovljeno masko hladilnika, ki jo dopolnjujeta še malenkostno prenovljena žarometa. Širino avtomobila poudarita drugačen in kontrasten spodnji del sprednjega in zadnjega odbijača, zunanjo prenovo pa zaključijo še oblikovno drugačna platišča.

Prenova, kot se šika

Če je zunanjost, kljub nekaterim popravkom, ostala dokaj zvesta predhodniku, so spremembe v notranjosti nekoliko bolj izrazite.https___www.carscoops.com_wp-content_uploads_2023_11_2025-Hyundai-Tucson-1120-200-1024x576 Med najbolj opazne nedvomno sodi združitev obeh digitalnih zaslonov, ki sta zdaj del enega ukrivljenega steklenega dela. Pred digitalnimi merilniki je druga velika novost, popolnoma prenovljeni volanski obroč.

Hyundai je še očistil osrednjo konzolo nepotrebnih stikal in dodal novo stikalo za nadzor različnih funkcij. V naših očeh je najpomembnejša sprememba zagotovo povratek fizičnih stikal za nadzor klimatske naprave. Korejci želijo s tem izboljšati ergonomijo njihovih potniški kabin. Povrhu vsega so nekoliko znižali višino armaturne plošče in s tem pridobili prostor za povečanje sovoznikovega predala.

Za zdaj Hyundai še ni razkril, ali bodo naredili kakšne spremembe pri pogonih. Kljub temu pričakujemo, da bo leta 2022 najbolje prodajani kompaktni športni terenec v Evropi še naprej na voljo z blagohibridnimi bencinskimi in dizelskimi motorji ter priključno-hibridno pogonsko opcijo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda z novo generacijo vodikovih gorivnih celic
Renaultov novi “Aerovan”: ob dizlu stavijo še na gorivne celice