Novice

Hyundai se resneje loteva vozil na vodikov pogon

Pri največjem avtomobilskem proizvajalcu na korejskem polotoku želijo že čez leto in pol resneje vstopiti na trg z vozili na vodikove gorivne celice ter na ta način konkurirati japonski Toyoti. Njihov model s tovrstnim pogonom naj bi svoj prvi nastop doživel že med zimskimi olimpijskimi igrami, ki jih bo leta 2018 gostila ravno Južna Koreja.

Pri Hyundaju je omenjeno novico razkril Ahn Byung-ki, direktor razvoja ekoloških vozil, ki pravi, da naj bi njihov novi model na vodikove gorivne celice spadal v avtomobilski medrazred križancev in naj bi bil po svojih lastnostih med CUV (Crossover Utility Vehicle) in SUV (Sport Utility Vehicle). Omenjeni model naj bi se ponašal z bistveno večjo baterijo kot njihov edini dosedanji model na tovrsten pogon (ix35 FCEV) ter manjšim in lažjim, a močnejšim elektromotorjem.

Olimpijske igre v južnokorejskem Pyeongchangu, ki se nahaja nedaleč stran od meje s severno sosedo, bodo tako idealna priložnost za predstavitev Hyundaijevega novega modela na gorivne celice. Slednji je sicer del ambicioznega načrta, po katerem želi koncern Hyundai-Kia do leta 2020 predstaviti kar 26 novih modelov z alternativnimi pogonskimi sklopi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Norvežani z drzim projektom podvodnih tunelov
Japonska prevlada v razredu športno uporabnih vozil