Novice

Hyundai z Vision G vstopa v premijski segment

Hyundai je, še pred uradno predstavitvijo 16. avgusta na Pebble Beach Concours d’Elegance, izbranim novinarjem v muzeju umetnosti v Los Angelesu pokazal najnovejši koncept Vision G Coupe.

 

Koncept Vision G predstavlja najnovejšo inspiracijo za Hyundaijevo družino premijskih vozil. Svoj delež pri zunanjem oblikovanju so primaknili številni oblikovalski studiji širom sveta, a vse skupaj je vodila oblikovalska ekipa iz ZDA.

Peter Schreyer, vodja oblikovanja pri Hyundaiju, je nov koncept pospremil s temi besedami: ”Takšen dizajn je intepretacija ideje, ki jo Hyundai vdahne v vsa svoja vozila. DNA prinaša razmerje med oblikovanjem in zmogljivostjo, idejno smo pokazali, da ni potrebno iti preko meje v smislu blišča in stereotipnega luskuza.”

Kljub svoji velikosti in dramatičnim linijam se Vision G ponaša z običajnim zunanjim izgledom, kjer so oblikovalci največ časa namenili dolgemu pokrovu motorja, visoki bočni liniji in potniški kabini, ki je spoštljivo prestižna in prinaša praktične luksuzne dodatke.

Prikaz spoštljivega prestiža je na primer samodejno odpiranje vrat, s katerim uporabnik dobi občutek, da mu je nekdo odprl vrata. Zanimivo je, da na konceptu Vision G ni nameščenih oznak Hyundai, temveč so nameščene oznake v obliki kril z napisom Genesis. S to potezo je korejski proizvajalec vozil najverjetneje potrdil prihod prestižne znamke znotraj skupine z imenom Genesis.

Tako kot zunanjost je tudi notranjost prestižna, a tudi tukaj velja načelo, da je manj bolje kot več. Pod pokrovom motorja je nameščen petlitrski osemvaljni agregat s 420 ”konjskimi močmi” in 519 njutnmetri navora.

Koncept Vision G je, sodeč po svojem imenu in zmernem videzu, lahko pripravljen na proizvodnjo, z njim pa bi med drugim Hyundai rad napovedal večjo in bolj prestižno novo generacijo modela Genesis Coupe.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hyundai z Vision G vstopa v premijski segment"


VikingShip
8 leta 7 meseci nazaj

Sem brez besed. Lep prestižni klasično moderni dizajn, pohvale vreden z veliko Britanskega priokusa in premišljenosti. Bravo dizajnerji.

 
V Nemčiji že naročajo novi Audi A4
Mercedes-Benz je novi razred C Coupe oborožil s športnimi geni