Novice

V Nemčiji že naročajo novi Audi A4

Medtem ko je v Sloveniji predpremiera modela Audi A4 najavljena za konec avgusta, so v Nemčiji za največje navdušence štirih krogov že znane prodajne cene ter odprta naročila.

Nova generacija Audijeve kompaktne limuzine bo v začetku pripeljala na ceste v dveh izvedbah, z inovativnim dvolitrskim turbobencinskim motorjem TFSI (140 kW) ali kot trilitrski dizelski TDI (200 kW) s štirikolesnim pogonom Quattro in menjalnikom Tiptronic.

Novi agregat 2.0 TFSI je zasnovan na principu inovativnega procesa zgorevanja po načelu rightsizing*, o katerem je Ulrich Hackenberg, član uprave za tehnični razvoj izjavil: “Princip rightsizing išče popolno ravnotežje med kategorijo vozila, delovno prostornino, zmogljivostjo, navorom in učinkovitostjo v običajnih pogojih. Naš novi 2.0 TFSI je zgled slogana Prednost je v tehniki.”

Nemški kupci novi Audi A4 lahko naročijo že danes po cenah, ki se začenjajo pri 30.650 evrov, kolikor stane najcenejša limuzina z motorjem 1.4 TFSI (110 kW). Doplačilo za karavansko različico Avant je 1.850 evrov. Prve dobave so predvidene za jesen.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Audi. Foto: Audi.)

*angl. – ravno prava velikost

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najbolj zanimive predelave angleške terenske ikone
Hyundai z Vision G vstopa v premijski segment