Novice

Hyundajev testni center na Nürburgringu

Da ima korejska avtomobilska industrija zelo ambiciozne načrte, so pokazali pri Hyundaju, ki je v lanskem septembru odprl svoj testni poligon na legendarnem Nürburgringu. Pa četudi velikokrat deluje, da proizvajalci testiranja na omenjeni lokaciji izkoriščajo bolj ali manj le za marketinške namene.

Junija 2012 je korejski Hyundai pričel z gradnjo lastnega testnega centra, ki bi jim zagotavljal neposreden dostop do legendarne steze. Kar 3.600 kvadratnih metrov velik kompleks so odprli v lanskem septembru, celotna investicija pa jih je stala 6,6 milijona evrov.

V enem letu delovanja so tako pri Hyundaju testirali več kot 20 različnih modelov in pri tem opravili okrog 4.000 krogov (en krog je dolg 20,8 km) na legendarnem dirkališču. Prevoženih 83.200 testnih kilometrov je v teoriji ekvivalentno 1,4 milijona kilometrov na običajnih cestiščih.

Hyundajev tako imenovani »pospešeni test vzdržljivosti« simulira običajno življenjsko dobo avtomobila na zgolj štiri- do šesttedenskem preizkusu na dirkaški stezi. Šest profesionalnih voznikov pa izmenično vozi posamezen avtomobil do meja njegovih zmogljivosti.

Allan Rushforth, Hyundajev regionalni direktor, ob tem dodaja, da se jim je investicija v center na Nürburgringu v enem letu že povrnila. Vsak testni krog na dirkališču jim pripomore k povečanju kakovosti in učinkovitosti njihovih modelov, nova infrastruktura pa igra pomembno vlogo pri krepitvi ugleda blagovne znamke v Evropi

Tekst: Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Hyundai)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford z ločenimi saloni za linijo Vignale
Opel Corsa in Choupette pozirali Karlu Lagerfeldu