Novice

Hyundajev trivratni križanec

Hyundai na avtomobilskem salonu v južnokorejskem Seulu predstavlja konceptnega trivratnega kupejevskega križanca, ki so ga poimenovali Enduro.

Športno uporabno vozilo predstavlja Hyundajev pogled na čedalje hitreje rastoči razred urbanih kompaktnih križancev, v katerem imajo skorajda že vsi avtomobilski proizvajalci svojega predstavnika. Južnokorejski avtomobilski gigant je svoje konceptno vozilo poimenoval Enduro po angleški besedi »endurance« (vztrajnost). Pri Hyundaju hkrati pravijo, da je omenjeno vozilo »popoln sopotnik za športne in energične individualiste, ki živijo v modernih mestih.«

S konceptom Enduro tako pri Hyundaju »merijo temperaturo« avtomobilistične javnosti le kratek čas po predstavitvi konceptnega pick-up vozila Santa Cruz, ki so ga predstavili v Detroitu. Novi koncept deluje s sprednje strani kot športen avto, medtem ko ima s strani nezamenljivo linijo križanca s plastičnimi obrobami blatnikov ter povišano razdaljo od tal. Zanimiv detajl je tudi manko zunanjih ogledal, ki so jih nadomestili s kamerami. Koncept je sicer opremljen z dvolitrskim turbobencinskim agregatom, ki je sparjen s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Najlažji in najmočnejši Boxster Spyder prihaja julija
Ford Galaxy gre v boj s premium konkurenti