Novice

Ford Galaxy gre v boj s premium konkurenti

Ameriški Ford je predstavil dolgo pričakovano novo generacijo modela Galaxy, ki bo potnike razvajala s sedmimi sedeži, praktičnimi inovacijami in naprednimi tehnologijami za pomoč vozniku.

Novi Galaxy se je pridružil prepoznavnemu znamkinemu oblikovalskemu jeziku in se, s šestkotno masko vozila ter z vitkimi žarometi, pridružil ostalim znamkinim modelom, ki že nekaj časa ponosno nosijo novo podobo.  A največji proudarek so inženirji namenili potniški kabini, varnosti in voznim lastnostim.

Družinski enoprostorec lahko prepelje do sedem potnikov in ima, v primerjavi s konkurenco, edinstveno prednost: gumb za enostavni dvig sedežev v tretji vrsti. Preko nadzorne plošče v prtljažniku se lahko vseh pet sedežev, v drugi in tretji vrsti, zloži v plosko površino, s preprostim pritiskom na gumb pa lahko kdorkoli dvigne zadnji par sedežev. Ravno tovorno dno bodo cenile predvsem družine, ki potrebujejo obilico prostora v prtljažnem prostoru, za večjo splošno uporabnost pa je v notranjosti še ogromno odlagalnih površin, ki so razporejene po celotni potniški kabini.

Za varnost potnikov bodo vgrajeni številni varnostni asistenčni sistemi, ki bodo poskrbeli za varno in udobno vožnjo na vseh sedmih sedežih. Kot pri novem modelu S-MAX, bodo tudi tukaj kupcem na voljo napredni omejevalnik hitrosti, pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev, popolni LED žarometi s tehnologijo proti bleščanju, pravokotno parkiranje, opozorilo na promet za vozilom, deljiva kamera s 180-stopinjskim pogledom naprej, sistem za nadzor mrtvih kotov, prepoznavanje prometnih znakov, opozorilo na zapuščanje voznega pasu, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in nadzor voznikove zbranosti.

S pomočjo zadnjega vzmetenja z integralnim členom naj bi bila po zagotovilih proizvajalca vožnja bolj udobna, hkrati pa je Galaxy ohranil bočno togost za izboljšano krmiljenje in vodenje. Vožnja je zaradi boljšega prevzemanja udarcev mehkejša, zmanjšala pa naj bi se tudi raven hrupnosti. Galaxy je na voljo tudi z zadnjim vzmetenjem s samodejnim uravnavanjem glede na obremenitev, ki z ohranjanjem optimalne višine pri vožnji zagotavlja večje udobje in boljše vodenje.

Novi Galaxy bo imel v ponudbi med drugim novi dvolitrski dizelski bi-turbo TDCi agregat s 154 kilovati in 450 njutnmetri navora, ki so na voljo od 2.000 vrtljajev na minuto. Ponudbo dizelskih agregatov bo zaokrožil dvolitrski TDCi agregat z eno turbino v treh različno močnih izvedenkah – 88, 110 in 132 kilovatov. V paleti bencinskih agregatov bosta novi 1,5-litrski EcoBoost s 118 kilovati in dvolitrski EcoBoost s 177 kilovati.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Ford Galaxy gre v boj s premium konkurenti"


peroRS
9 leta 14 dni nazaj

Meni so pa drsna vrata kar nekaj in jih ne bi imel.

firebird
9 leta 14 dni nazaj

Tale Aston Martin maska je strahovito grda,sploh na kakšni Fiesti. Na Astonu seveda ne.

ucmanster
9 leta 15 dni nazaj

ta maska fordom sploh ne paše. Poleg tega pa bi laho imel drsna vrate. Če jih ima B-max….

Novinec1968
9 leta 23 dni nazaj

Po mojem mnenju je zunanjost zelo podobna aktualnemu, ki izvira iz leta 2006. Glede na to bi prej rekel da gre za facelift, kot za nov model…

 
Hyundajev trivratni križanec
Hibridna Toyota RAV4