Novice

i30 Fastback N bo tretji v naraščajoči športni družini Hyundai

Korejci so zdaj še uradno potrdili, da se bo Velosterju N in petvratnemu i30 N pridružil še i30 Fastback N.

Pri proizvajalcu pravijo, da so v sklepni fazi razvoja novinca, s čimer pravzaprav potrjujejo, da se z njim »preganjajo« po različnih dirkališčih in urejajo zadnje podrobnosti v povezavi z drobnimi nastavitvami modela. Povsem jasno je, da se bo Fastback pod pločevino ponašal z identično tehniko. To pomeni navit dvolitrski turbobencinar s kvadratnim razmerjem med vrtino in hodom bata (86,0 × 86,0 mm) in osnovno največjo močjo 184 kW (250 KM) ter 353 Nm navora (oziroma v visokozmogljivi izpeljanki 202 kW / 275 KM ter identičen navor). Štirivaljnik je preko šeststopenjskega ročnega menjalnika povezan samo s prednjim kolesnim parom, omogočal pa mu bo zelo podobne vozne zmogljivosti kot i30 N: najvišjo hitrost 250 km/h in pospešek do stotice okoli šest sekund. Jasno bo primerno učvrščeno podvozje zagotavljajo boljšo vozno dinamiko in suverenost pri prenosu tolikšne moči na cesto.

Ker se v današnjem času spodobi, da se zajetne motorne in vozne zmogljivosti pokažejo tudi z zunanjo podobo avto, bo seveda tudi v primeru Fastbacka N, po vzoru i30, N oplemenitena s samosvojima odbijačema in spojlerjema spredaj in zadaj, razširjenima pragovoma na bokih ter s širokimi in nizkopresečnimi kolesi.

Model bodo Korejci prvič razgalili pred javnostjo septembra v Parizu, njegova prodaja pa naj bi stekla v prvem četrtletju 2019 (predvidoma februarja).

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto:Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi podrobneje o sistemu regeneracije električnega e-trona
Nemška (ne)omejitev