Novice

Idealen za Evropo: Lexus razkriva svoj najmanjši model LBX

Lexus z LBX vstopa v nov svet, saj tako majhnega modela v svoji ponudbi še niso imeli. Sloni namreč na arhitekturi GA-B, ki si jo deli s Toyoto Yaris Cross. Posledično ima vgrajen 1,5-litrski hibidni pogon z bipolarno nikelj-metalno hibridno baterijo za izboljšano energijsko gostoto in daljši električni doseg. LBX je bil prvenstveno izdelan za evropske kupce, ki so jim manjši mestni športni terenci bistveno bolj po godu.

LBX meri v dolžino 4.190 milimetrov. S tem je praktično enako dolg kot Ford Puma in 305 milimetrov manjši kot UX. Po dimenzijah se uvršča v sredino segmenta, kjer imajo glavno prodajno vlogo Volkswagen T-Cross, Volvo XC40 in Mazda CX-30.

Kompaktni križanec obenem napoveduje tudi novo oblikovno smer znamke. Sprednja maska hladilnika je ravno pri LBX bistveno manjša in izražena. V preteklih modelih je bila vretenasta maska velika, pompozna in glavni oblikovalski poudarek modelov. Po desetletju je z LBX zapihal nov veter, sedaj je manjša in razdeljena na dva dela. Vizualno nadgradnjo pospremita še izredno tanka sprednja žarometa, na zadku pa je najhitreje opazna svetlobna linija, ki se razteza čez celotna prtljažna vrata.

V mislih so imeli Evropo

Lexusu LBX so pri proizvajalcu razvijali predvsem za evropski trg. Ne le dimenzijsko, tudi pri pogonu so upoštevali želje kupcev na stari celini. Kombinacija obojega je temelj za visoka pričakovanja Lexusa, saj samozavestno pravijo, da bo LBX postal v Evropi njihov najbolje prodajani model.

lexus_lbx_087Po okusu Evropejcev bo 1,5-litrski hibridni motor, ki deluje v Atkinsonovem ciklu. Gre za enak samopolnilni hibridni motor kot pri Toyoti, vendar ima tukaj sistemsko moč 100 kilovatov in 185 njutonmetrov navora. Pogon je v osnovi speljan na sprednji kolesni par, a bo pri bolje založenih izvedenkah na voljo tudi Lexusov štirikolesni pogon E-Four z dodatnim elektromotorjem na zadnji osi.

V notranjosti je vse podrejeno prestižu

V LBX je uradno prostora za štiri osebe. Potniška kabina je sicer, sodeč po fotografijah, urejena po najnovejših standardih. Na sredini je 9,8-palčni zaslon na dotik, materiali pa primerni slovesu znamke. Pri Lexusu so naredili velik preskok naprej pri infozabavni enoti. Meniji na zaslonu na dotik so urejeni bistveno bolj smiselno, ločljivost zaslona je večja in prvič se bo lahko voznik, ko bo izgovoril “Hey Lexus”, pogovarjal z avtomobilom.  Prtljažni prostor ima 332 litrov prostornine.

Najbolj neučakani kupci bodo svoj LBX prejeli marca prihodnje leto, a ga bodo lahko naročili letos jeseni, ko bodo znane tudi maloprodajne cene.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine, Lexus. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pregrešno drag? Očitno ne, Golf R333 razprodan v 8 minutah.
Nova grafična podoba znamke JLR