Novice

Indijska Mahindra se osredotoča na razvoj SUV in električnih vozil

Potem ko so pri indijskem koncernu Mahindra & Mahindra padli v vodo pogovori o skupnem vlaganju s Fordom, naj bi se v bližnji prihodnosti osredotočil na lasten razvoj športno uporabnih križancev z električnim pogonom. V načrtu pa imajo tudi prodajo svojega deleža pri južnokorejskem specialistu za terenska vozila SsangYong, ki se v zadnjem obdobju ubada z velikimi izgubami.

Pri podjetjih Ford in Mahindra & Mahindra so zadnje čase potekali pogovori o sodelovanju na področju nizkocenovnih modelov z značko modrega ovala, ki bi bili namenjeni trgom v razvoju. Vendar pa se je indijski partner, ki je sprva načrtoval naložbo v višini 410 milijonov dolarjev, umaknil iz omenjenega dogovora ter svoje vire preusmeril v lasten razvoj.

Tako se želijo Indijci v bližnji prihodnosti osredotočiti na razvoj večjih športno uporabnih vozil, namenjenih domačemu trgu, kasneje pa tudi še manjših, ki bodo prvenstveno električno gnani. Glede na to, da je Mahindra tudi lastnik podjetja Pininfarina, ki je že razvil svoje prvo električno vozilo (Battista), bi si lahko pomagali z njihovim znanjem pri razvoju novih platform za prihajajoča električno gnana vozila. V tem obdobju pa želijo tudi prodati svoj delež v južnokorejskem podjetju SsangYong, pred katerim je zahtevno obdobje finančnega prestrukturiranja.

Indijski koncern Mahindra & Mahindra je prodal v zadnjem letu na domačem trgu okrog 190.000 vozil, kar predstavlja približno 7-odstotni tržni delež.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mahindra.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota je prevzela lastništvo tovarne Kolin
Na Norveškem baterijsko električni avtomobili lani presegli polovico vseh novih registracij