Novice

Toyota je prevzela lastništvo tovarne Kolin

Toyota Motor Europe je nova izključna lastnica tovarne TPCA, ki jo je leta 2002 na Češkem ustanovila skupaj s skupino PSA.

V tovarni, ki se bo preimenovala v Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ), so od leta 2005 izdelovali skupni model pod imeni Toyota Aygo, Peugeot 108 in Citroën C1. Proizvodnja malih Peugeotov in Citroënov naj bi se tam tudi nadaljevala, hkrati pa je Toyota v obrat s preko 3.500 delavci investirala več kot 4 milijarde čeških kron (približno 153 milijonov evrov) za posodobitev in širitev proizvodnih zmogljivosti.

Tovarno so s tem prilagodili potrebam proizvodnje vozil na osnovi platforme TNG, v njej pa naj bi od druge polovice letošnjega leta potekala tudi izdelava novega Yarisa. Na Češkem je poleg tega sedež družbe Toyota Central Europe Czech, v Krupki pa logistično-distribucijski center.

Predsednik tovarne Koreatsu Aoki je ob prevzemu povedal: “Od danes naprej je naša tovarna del skupine Toyota, ki ima v Evropi zdaj osem proizvodnih obratov v izključni lasti. Zaradi izjemnega zanimanja za naše avtomobile in priprav na začetek proizvodnje novega modela bomo s koncem februarja uvedli tretjo delovno izmeno. Tovarna, ki je eden največjih čeških izvoznikov, sodeluje s širokim naborom lokalnih dobaviteljev avtomobilskih delov.”

Avtomobilizem com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Delničarji skupin FCA in PSA potrdili združitev
Indijska Mahindra se osredotoča na razvoj SUV in električnih vozil