Novice

Indijska Tata pripravlja športnega dvosedežnika

Pri indijskem avtomobilskem proizvajalcu Tata, najbolj poznanem po nizkocenovnem modelu Nano in lastniški povezavi z angleškim koncernom Jaguar Land Rover (JLR), bodo na prihajajočem avtomobilskem salonu v Švici predstavili malega športnega dvosedežnika, ki bi lahko konkuriral tudi Mazdi MX-5.

Pri indijski znamki bodo v tem letu predstavili njihovo povsem novo podznamko Tamo (izpeljanka iz imena Tata Motors), ki naj bi prevzela skrb za bolj inovativne produkte. Prvi model omenjene podznamke, ki naj bi ga predstavili tudi na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi, bo mali dvosedežnik z imenom Futuro. Ponašal naj bi se s sredinsko nameščenim motorjem ter izjemno nizko maso (okrog 800 kilogramov).

Mali avtomobil, za katerega so menda iskali navdih celo v legendarnem Oplovem Speedsterju, naj bi poganjal 1,2-litrski turbobencinski agregat z najvišjo nazivno močjo okrog 180 »konjev«. Pri njegovi gradnji naj bi uporabili izdatno količino aluminija ter umetnih mas.

Tamo Futuro, ki so ga oblikovali v Indiji, naj bi proizvedli v omejeni seriji 250 vozil, na voljo pa naj bi bil sredi leta 2018.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tata.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kdo vse se bo boril za naslov Svetovni avto leta 2017?
EuroNCAP: dve desetletji razvoja na področju varnosti