Novice

Infiniti bo v Parizu predstavil tudi prototip modela Q60 Black S

Po predstavljeni študiji lansko leto na avtomobilskem salonu v Ženevi namerava Infiniti na letošnjem pariškem salonu predstaviti prototip modela, v katerega je vgrajena hibridna tehnologija iz dirkalnikov Formule 1.

Letošnji avtomobilski salon bo očitno v znamenju alternativnih pogonskih sistemov, saj so tudi pri Infinitiju najavili prototip športnega kupeja Q60 v različici Black S, v katerem bencinski motor združujejo z naprednim hibridnim sistemom.

Večkrat nagrajeni 3.0 litrski VR30 motor z dvema turbinama, ki ponuja 298 kW (405 KM), so združili z sistemom za rekuperacijo kinetične energije KERS (kinetic energy recovery system), ki ga uporabljajo v dirkalnikih Formule 1. Sistem, ki energijo pridobiva ob pospeševanju in zaviranju, sestavljajo trije elektromotorji, ki imajo obenem tudi funkcijo generatorja (MGU – motor generator unit). MGU-K (K – kinetic) pridobiva energijo ob zaviranju, električna turbinska pogona, ki skrbita za podporo bencinskemu motorju, pa sta kombinirana z enotama MGU-H (H – heat), in pridobivata energijo iz izpušnih plinov ob pospeševanju. Skupno naj bi pogonski sklop razvil 420 kW (571 KM), kar naj bi zadostovalo za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v manj kot štirih sekundah.

Glede na objavljeno fotografijo zunanjost novega prototipa sledi smernicam študije, predstavljene na lanskem salonu v Ženevi. Ob nekaj dodanih podrobnostih je avtomobil ohranil športno agresivni videz, ki ustreza njegovim zmogljivostim.

Več podrobnosti in nove fotografije lahko pričakujemo v začetku prihodnjega tedna.

Avtomobilizem.com (Vir: Infiniti, Auto Blog. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Proti Elonu Musku vložena tožba zaradi prevare
Uradno ime novega superšportnika bo Mercedes-AMG One