Novice

Uradno ime novega superšportnika bo Mercedes-AMG One

Mercedes je potrdil, da bodo novi projekt visoko zmogljivega športnega avtomobila, ki so ga pri AMG-ju razvijali pod kodnim imenom Project One, poimenovali Mercedes-AMG One.

Ob tej priložnosti so povabili potencialne kupce v München, kjer so jih seznanili s projektom, ki naj bi predstavljal vrh njihove ponudbe. Iz ozadja izbranega imena je razvidno, da bo v novem modelu uporabljena tudi tehnologija dirkalnih avtomobilov Formule 1. Poleg aktivnih sistemov za izboljšanje aerodinamičnih lastnosti nameravajo namreč pri novem cestnem “bolidu” uporabiti hibridni pogonski sklop, ki se uporablja v njihovih dirkalnikih.

Pogonski sklop bo tako sestavljen iz 1,6-litrskega šestvaljnega turbobencinskega motorja, ki se zavrti vse do 11.000 vrtljajev na minuto, in kombinacije treh električnih motorjev, od katerih bosta dva nameščena na prednji osi in bosta omogočila delovanje štirikolesnega pogona. Skupna moč pogonskega sklopa naj bi bila okoli 1000 KM. K izboljšani legi in prileganju cesti bo, ob aktivno upravljanih krilcih na karoseriji, pripomogel tudi dvostopenjski aktivni sistem zadnjega krilca, ki bo ustvarjal dodaten podtlak. Sistem je trenutno v fazi testiranja v vetrovniku, za dosego optimalnih rezultatov pa so jim v pomoč tudi inženirji projekta Formula 1. AMG je najavil uporabo nove hibridne tehnologije, razvite za model One, tudi pri ostalih modelih iz svoje ponudbe.

Koncept je bil sicer predstavljen leta 2017 na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, poleg razvoja, katerega del je potekal tudi v virtualnem svetu, pa so opravili še vrsto testiranj, skritih očem javnosti. Del preizkusov je bilo izvedenih tudi na področju razvojnega centra Formule 1 v Veliki Britaniji, kjer naj bi verjetno kmalu pričeli s proizvodnjo.

Prve “Enice” naj bi zapeljale na ceste v prihodnjem letu, približno ob istem  času kot Aston Martin Valkyrie.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Infiniti bo v Parizu predstavil tudi prototip modela Q60 Black S
BMW i3 po novem 260 km daleč z eno polnitvijo