Novice

Inifiniti s Q30 raziskuje novo ozemlje

Infiniti v Frankurtu ne razkriva zgolj novi model Q30, temveč želi popolnoma spremeniti celoten segment s prihodom ”aktivnega kompakta”.

Z novim poimenovanjem se Q30 uvršča med običajne kombilimuzine in križance. Je višja kombilimuzina, ki pa ni nameščena tako visoko kot križanci, zato je tudi ne moremo uvrščati v njihov segment. Namenjen je ljudem, ki ne želijo, da jih zaznamuje enaka karoserijska oblika. Pametna marketinška poteza ali je Q30 res pionir povsem novega segmenta, ki bo prepričal zahtevne kupce?

V oblikovalskem smislu predstavlja Q30 nekaj svežega in ni nujno, da bo všeč širši množici. Asimetrična notranjost je prijetna ter deluje prestižno, a bo pravo stanje jasno ob prvih primerkih z nameščeno osnovno stopnjo opreme.

Infiniti bo od lansiranja naprej ponujal atraktiven oblikovalski paket S s 15 milimetrov nižjim podvozjem (v galeriji na sivemu avtu) ter dva dizelska in dva bencinska agregata. Dizelsko paleto bosta zastopala 1,5-litrski in 2,2-litrski agregat, bencinsko pa 1,6-litrski agregat z dvema različnima izvedbama moči. Poleg 6-stopenjskega ročnega menjalnika bo ponudbo kasneje razširil še 7-stopenjski dvosklopčni samodejni menjalnik.

Infiniti Q30 naj bi bil, zahvaljujoč boljši in debelejši izolaciji, pri hitrosti 120 km/h za desetino bolj tih od konkurentov. Graham Cornforth, glavni inženir pri Infinitiju, je potrdil, da bo Q30 navdušil v smislu voznih lastnosti: ”Ponuja odlično krmiljenje, ki še izboljša kvaliteto in občutke med vožnjo, uglašeno podvozje, odzivnost karoserije pa sta edinstvena za Infiniti.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Infiniti.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Inifiniti s Q30 raziskuje novo ozemlje"


xxl
8 leta 7 meseci nazaj

Hudo,ampak 1,5 dci v tem,hm…

 
Prihodnost Mercedes-Benza v podobi dramatičnega koncepta IAA
Deset najbolj obleganih Frankfurta