Novice

Italijani pravijo: »Fiat je čist!«

Potem ko so predstavniki italijansko-ameriškega koncerna FCA povsem ignorirali vabilo nemškega zveznega urada za transport zaradi morebitnih emisijskih odstopanj pri njihovem dvolitrskem dizlu, so sedaj italijanski organi še sami analizirali izpuste pri omenjenemu agregatu. Zatem pa podali izsledke raziskave, pri kateri naj ne bi odkrili nobene goljufije.

Tako je italijanski minister za promet, Graziano Delrio, za javnost podal informacijo, da so italijanski organi testirali  Fiatove turbodizelske motorje in ugotovili, da so povsem v skladu z evropskimi emisijskimi normativi. Ob tem je dodal, da Fiatovi motorji ne uporabljajo nikakršnih nelegalnih naprav za zavajanje pri testiranju.

Do raziskave italijanskih organov je prišlo zaradi raziskav nemškega zveznega urada za transport KBA glede vzrokov precejšnjih odstopanj v emisijskih izpustih pri Fiatovemu dvolitrskemu dizlu, zaradi česar so predstavnike koncerna poklicali na razgovor, slednji pa se vabilu niso odzvali. Italijanski minister Delrio je kasneje svojemu nemškemu kolegu Dobrindtu sporočil, da je glede omenjene problematike možen zgolj dialog med obema ministrstvima, kakor to določa evropska regulativa.

Na konferenci v Luksemburgu je italijanski minister Delrio hkrati dodal, da tudi italijanska vlada potrjuje izsledke ostalih evropskih organov in sicer, da so goljufivo programsko opremo, s katero je možno manipulirati z izpusti, zaenkrat našli zgolj in samo pri Volkswagnovih modelih.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
SsangYong Korando se bo odpravil po poteh Tivolija
Poklon legendi: Volvo 850, gospod karavan, praznuje 25 let