Novice

SsangYong Korando se bo odpravil po poteh Tivolija

Leta 2019 naj bi, s spremenjenim videzom in novo usmeritvijo, na ceste zapeljal novi SsangYong Korando.

Srednje veliki športni terenec naj bi dobil obsežno osvežitev, ki bo Koranda zasidrala v najbolj zaželjen segment v Evropi. Novinec s kodnim imenom C300 je že v razvoju in naj bi leta 2019 zamenjal obstoječi model ter pomagal korejskemu proizvajalcu najti pot v zelene številke. SsangYong je nedvomno v vzponu, kljub težkim časom, kjer so leta 2009 pod slabim vodstvom kitajskega podjetja SAIC bankrotirali. Naslednje leto jih je rešil indijski velikan Mahindra, prinesel novo razmišljanje in svež denar. Prvi rezultat je model Tivoli, ki je z novo arhitekturo in videzom očaral že nekaj slovenskih kupcev. Na enaki arhitekturi naj bi slonel tudi Korando, zato se lahko nadejamo še enega zanimivega izdelka.

Kot so poročali pri britanskemu mediju Auto Express, podjetje zaključuje s fazo oblikovanja, trenutno naj bi se odločali med tremi končnimi dizajni. Neodvisno od izbire bo novi Korando nosil prepoznavne oblikovalske smernice iz Tivolija, prav tako pa si bo od njega nekaj oblikovalskih elementov sposodil model Rexton, ki bo predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu.

”C300 je zamenjava za Korando. Arhitekturo si bo delil s Tivolijem, zato je naš načrt na tej arhitekturi izdelati 200.000 enot letno. Za model C300 bo malenkost raztegnjena, toda v grobem gre za enaki arhitekturi,” je dejal Johng-Sik Choi, izvršni predsednik SsangYonga.

Korejski proizvajalec želi v naslednji treh letih na leto izdelati 250.000 vozil. Korando bo nosil ključno vlogo pri izvajanju tega cilja, saj bo Tivoli prevzel le del tega bremena (v letu 2016 želijo prodati 88.000 enot). Pod pokrovom motorja bo nameščen novi 1,5-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat, ki ga je SsangYong razvijal skupaj z Mahindro, in močnejši 1,6-litrski dizelski agregat iz Tivolija. Kasneje bi lahko videli tudi hibridno in povsem električno verzijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: SsangYong)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fiat z novim paketom Sport širi družino 500
Italijani pravijo: »Fiat je čist!«