Novice

Italijanskih sto milijonov spodbud Lamborghiniju

Možnosti, da Lamborghini Urus preide v proizvodnjo, so se močno izboljšale, saj naj bi bila italijanska vlada pripravljena domačemu proizvajalcu luksuznih vozil nuditi številne ugodnosti, če bi se odločili za izdelavo tega prestižnega športnega terenca.

Po poročanju medijske hiše Bloomberg naj bi bila italijanska vlada pod vodstvom predsednika Renzija pripravljena dati italijanskemu proizvajalcu vozil kar 100 milijonov evrov – vendar jasno ne v gotovini, saj bi bilo to za državo, ki je na robu bankrota, prevelik zalogaj. Namesto tega ponujajo podjetju davčne olajšave in podobne spodbude, v zameno  zanje pa bi morali pri Lamborghiniju zaposliti dodatnih 300 delavcev in izdelati kompaktnega športnega terenca.

Urus je koncept, ki ga je Lamborghini predstavil davnega leta 2012 na avtomobilskem salonu v Pekingu. Za kratek čas so ga predstavili tudi na salonu v New Yorku in Montereyu to poletje. Vse od začetka italijanski proizvajalec petičnih vozil nagovarja svoja lastnika Audi in Volkswagen, da odobrijo projekt in prižgejo zeleno luč, a zaenkrat brez uspeha. Nemška dvojica nikakor ne želi investirati dodatnih sredstev v razvoj, zato projekt že nekaj časa stoji na mrtvi točki.

Pri Lamborghiniji upajo, da bo končna odločitev padla že prihodnji mesec, državna pomoč pa naj bi bistveno pripomogla k pozitivni odločitvi nemških lastnikov. Med pogoji, ki jih je postavila italijanska vlada, je tudi to, da se mora Urus izdelovati na domačih tleh, vendar bi lahko veliko dela postorili v slovaški tovarni v Bratislavi, kjer že izdelujejo Volkswagen Touareg, Audi Q7 in Porsche Cayenne. Kmalu pa bodo tam pričeli izdelovati tudi prestižnega Bentleya Bentaygo, ki bo dokončan na domačih tleh.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znana cena za Oplovo športno Corso OPC
Nadzor Volkswagna preko pametne ure Apple