Novice

Nadzor Volkswagna preko pametne ure Apple

Avtomobilski proizvajalci drug za drugim pripravljajo aplikacije za Applovo pametno uro. Tokrat so se, po BMW-ju in Porscheju, za ta korak odločili še pri Volkswagnu.

In kaj boste dejansko lahko storili s Volkswagnovo aplikacijo ”Car-Net”, ki je namenjena Applovi pametni uri? Svoje prijatelje boste na primer lahko navdušili z daljinskim odklepanjem in zaklepanjem vozila, preverjali zaklenjenost vozila, oken in panoramske strehe.

Med bolj priročne rešitve spada pregled trenutne lokacije vozila, do katere te lahko vodi tudi navigacijska naprava. Preko pametne ure lahko potrobite ali pomežiknete s sprednjimi žarometi, za paranoidne starše ali sumničave može pa je na voljo še funkcija, s pomočjo katere lahko iz domačega naslonjača dobivamo opozorila o prekoračeni hitrosti voznika ali odhodu vozila iz določenega območja.

Lastniki Volkswagnovih vozil z bencinskim in dizelskim agregatom lahko med drugim preverijo tudi nivo goriva, lastniki električnih vozil pa bodo lahko preverili doseg, trenutno napolnjenost baterije, na daljavo vklopili oziroma izklopili polnjenje ter dostopali do nastavitev klimatske naprave.

Aplikacija ”Car-Net” bo na voljo pri določenih paketih opreme za vozila Beetle, CC, Eos, Jetta, Passat in Tiguan od letnika 2014 ter za modele Golf, Golf GTI, Golf R, Golf Sportwagon in e-Golf z določeno stopnjo opreme od letnika 2015 naprej.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Italijanskih sto milijonov spodbud Lamborghiniju
MAN in Scania v skupnem holdingu