Novice

Izjave Elona Muska še naprej dvigujejo precej prahu

Elon Musk, ustanovitelj in izvršni direktor Tesle, je s svojo objavo, da razmišlja o ponovni privatizaciji podjetja, dodobra razgrel finančne kroge in v medijih postal ena bolj vročih tem tega poletja.

Po izjavi, v kateri je navedel sporno informacijo, da ima zagotovljeno financiranje odkupa delnic , je prišel pod drobnogled ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo (SEC). Vrednost delnic podjetja je na dan objave strmoglavo narasla in pridobila preko 11 odstotkov. V dnevih, ki so sledili,  je na dan prihajalo vse več podrobnosti, po pozivu agencije SEC na zaslišanje in po tvitu Muska, v katerem išče svojo zamenjavo, pa je vrednost delnic občutno padla.

Elon Musk je v precej čustvenem intervjuju za The New York Times pojasnil ozadje in svoje poglede na dogajanje. Pojasnil je, da je njegova izjava o zagotovljenem financiranju odkupa temeljila na dogovorih z investicijskim skladom iz Savdske Arabije in drugimi vlagatelji, tekom intervjuja pa je zavrnil namigovanja, da kadi marihuano, priznal pa je rabo uspavala Ambien. Pojasnil je še, da njegov delovni teden traja 120 ur ter da si ni vzel več kot teden dni dopusta že od leta 2001, ko je obležal zaradi malarije.

Člani upravnega odbora, ki so bila prav tako kot širša javnost presenečeni glede objave namere o privatizaciji, so osnovali posebno komisijo, ki naj bi presodila o smiselnosti te poteze. Z Elonom Muskom pa so uspeli doseči dogovor, da ne objavlja več tvitov v zvezi s privatizacijo, brez da bi se prej posvetoval z njimi.

Kakorkoli se bo že razpletla zadeva, se zdi, da bi vodilnemu možu Tesle prav prišlo nekaj dni dopusta …

Avtomobilizem.com (Vir:Autoblog, The New York Times. Foto:Steve Jurvetson.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Izjave Elona Muska še naprej dvigujejo precej prahu"


Firediver
5 leta 8 meseci nazaj

120 ur dela na teden – čisti luksuz, ki si ga hvalabogu ne morem privoščiti. Upam, da je z milijoni srečen…sploh, ko bo pregorela “varovalka” na živcih…

Bucko99
5 leta 8 meseci nazaj

Mene bolj zanima kdaj Tesle 3 dobimo k nam in se ga bo dalo uradno kupit ?

5 leta 8 meseci nazaj

Njegov delovni teden 120eur? Je to sigurno prav napisano ali bi tam moral biti mesec? 17ur na dan.. malo morgen

5 leta 8 meseci nazaj

120ur ne eur haha

 
Infiniti dviguje temperaturo pred razkritjem v Kaliforniji
Vrača se ikonični avtomobil agenta 007