Novice

Je Tata z 900 milijoni ameriških dolarjev podprla Faraday Future?

Faraday Future ima za sabo burno leto, ki je v zadnjem času prešlo v medijsko odmevna ugibanja o njihovem poslovanju in načinu vodenja. Najnovejša nepotrjena poročila nakazujejo, da imajo pred sabo morda kljub vsemu še prihodnost, saj naj bi dobili izdaten finančni priliv s strani indijske Tate.

Podjetje Faraday Future je že od samega nastanka pogosto izpostavljeno zaradi zabrisane lastniške strukture in vodenja s kitajskim bilijonarjem Jiaom Yuetingom na čelu. V zadnjih mesecih naj bi jih zapustilo kar pet vodilnih delavcev, med drugimi finančni direktor Stefan Krause ter tehnični direktor Ulrich Kranz, ki sta tja prišla iz BMW-ja, da bi stabilizirala podjetje ter pomirila investitorje.

Zapisi v kitajskih medijih (Gasgoo) navajajo, da naj bi indijska skupina Tata kljub vsem očitnim problemom vložila v startup kar 900 milijonov dolarjev, kar naj bi predstavljalo 10-odstotni lastniški delež v podjetju. Zaenkrat še ni potrditve s strani Tate, če pa bi navedbe držale, bi to pomenilo skoraj polovico zneska, ki so ga pred desetimi leti odšteli Fordu za Jaguar Land Rover.

Faraday Future je sicer prejel več kot 64.000 naročil za njihov prvi serijski model FF 91, ki so ga predstavili letos na sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu. Gre za zmogljiv električni avtomobil s 783 kW (1.050 KM) sistemske moči, ki naj bi pospešil iz mirovanja do hitrosti 96 km/h v zgolj 2,39 sekundah ter naj bi imel 600-kilometrski doseg z enim polnjenjem baterije (130 kWh).

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Left Lane News. Foto: Faraday Future.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Je Tata z 900 milijoni ameriških dolarjev podprla Faraday Future?"


Ivan36
3 meseci 5 dni nazaj

Mhm in potem svizec zavije čokolado! Podobno ntegu, kot RIMAC? To zgoraj je vse od avta! Notranjosti še ni!!! Samo 4 sedeži pa par knofov in volan!

 
Fisker je vložil patentno prijavo za napredno tehnologijo baterij
Indijska kopija Jeepa Wrangler

Več vsebin

Novice

Je Tata z 900 milijoni ameriških dolarjev podprla Faraday Future?

Novice

Jaguarjev pogled v prihodnost s konceptom Future-Type

Novice

90-milijardna investicija v elektro mobilnost

Novice

Bytonov električni križanec

Novice

Avtomobil je tehnično napreden.

Drži. A ne v celoti.
Novice

BMW-jeva vizija prihodnosti mobilnosti in digitalizacije na sejmu Feel the Future

Novice

Turkmenistan prepovedal črne avtomobile in ženske za volanom

Novice

Apple je zaščitil navigacijski sistem za samovozeče avtomobile