Novice

Fisker je vložil patentno prijavo za napredno tehnologijo baterij

Henrik Fisker je s pomočjo družbenih omrežij razširil novico o patentni prijavi za napredno baterijsko tehnologijo z bistveno večjo energijsko gostoto in izjemno hitrim polnjenjem.

 

Fisker za sejem potrošniške elektronike (CES) v Las Vegasu pripravlja premierno razkritje svojega novega modela EMotion, ki naj bi predstavljal neposredno konkurenco Tesli S ter dosegel v idealnih pogojih okrog 650 kilometrov z enim polnjenjem akumulatorja.

Očitno pa to ne bo njihova edina novost, saj naj bi na salonu prikazali tudi delovanje koncepta tehnologije baterij, za katero so že vložili patentno prijavo. Po napovedih nekaterih medijev bi lahko tehnologija bistveno vplivala na avtomobilsko industrijo, saj naj bi imela v primerjavi s tipično litij-ionsko baterijo kar 2,5-krat večjo energijsko gostoto ter bila do leta 2020 dostopna za tretjino cene.

Podjetje naj bi razvilo baterijo z elektrodami in elektrolitom v trdnem stanju (solid-state battery), ki vključuje tridimenzionalne elektrode z do 25-krat večjo površino v primerjavi z drugimi elektrodami v trdnem stanju. Razvoj tehnologije naj bi bil trenutno še v začetnih fazah, kasneje (predvidoma okrog leta 2030) pa bi bil lahko osnova za električni avtomobil z 800-kilometrskim dosegom z enim polnjenjem.

Fisker je nameraval EMotion predstaviti z grafenskimi baterijskimi celicami, a se je zaradi umika proizvajalca (Nanotech Energy) preusmeril v litij-ionske baterije, ki jih bo dobavljal LG Chem.

Avtomobilizem.com (Vir: Fisker, Carscoops. Foto: Fisker.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtoplin kot ekološko sprejemljivejša in bolj ekonomična alternativa
Je Tata z 900 milijoni ameriških dolarjev podprla Faraday Future?