Novice

Jeep praznuje 75. rojstni dan

Pri ameriškem Jeepu, ki letos praznuje 75 let svojega obstoja, bodo kupcem ponudili posebno serijo svojih modelov, ki jih bodo pokazali tudi na avtomobilskem salonu v Ženevi. Oči obiskovalcev bo še najbolj plenila strupena verzija Grand Cherokee SRT Night.

Pri legendarnem proizvajalcu terenskih vozil bodo zgolj 8.000 kupcem ponudili omejeno serijo vozil Renegade, Wrangler, Cherokee in Grand Cherokee, ki bodo prepoznavni po značilnih emblemih (75th Anniversary Edition), bronasto obarvanih platiščih ter posameznih oranžnih detajlih v notranjosti. Prav vsa vozila bodo na voljo v unikatnih zelenih karoserijskih odtenkih (Sarge Green, Recon Green in Jungle Green).

V Ženevi bo na Jeepovem razstavnem prostoru verjetno še največ pogledov plenila omejena serija Grand Cherokee SRT Night, ki so jo sicer že pokazali lani na salonu v Los Angelesu. Night se od običajnejše različice razlikuje po nekaterih matiranih črnih dodatkih na karoseriji (sprednja maska, 20-palčna platišča), medtem ko pod motornim pokrovom ni doživel nobene spremembe (6,4-litrski V8 HEMI, ki ponuja 470 »konjev«).

 Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche se z 911 R vrača h koreninam
Tudi ljudska Giulia je prava paša za oči