Novice

Tudi ljudska Giulia je prava paša za oči

Pred prihodom določenega modela je pomembno, da proizvajalec vozil ustvari določeno napetost z najbolje opremljeno različico, ki jo povrh vsega poganja še najmočnejši agregat. A zaslužek se dela z običajnimi različicami, saj so cenovno najbolj dostopne širši publiki. Podobnega načrta so se držali pri Alfi Romeo ob predstavitvi nove Giulie, zdaj pa so končno pokazali tudi povsem ljudsko različico, ki po dolgem čakanju k sreči ne razočara.

Italijanski proizvajalec vozil je v Ženevo pripeljal še običajno različico Giulie, potem ko smo že kar nekaj mesecev nazaj lahko preiskali in pregledali vsak centimeter najbolj divje različice. Giulia je bila ustvarjena z razlogom – nemški sveti trojici mora zagreniti življenje s svojim čutnim videzom, kvalitetno notranjostjo in odličnimi pogonskimi agregati.

Štrene bo začel mešati osnovni dvolitrski bencinski agregat, ki bo na voljo v različici z 137 kilovati (200 KM). Moč se bo na zadnja kolesa prenašala izključno preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika. Ponudbo bo dopolnil še 2,2-litrski dizelski agregat, ki bo na voljo v dveh različno močnih izvedenkah. Najšibkejša bo postregla s 110 (150KM), druga pa z 132 kilovati (180KM). Osnovni menjalnik je ročni6-stopenjski, medtem, ko je za doplačilo na voljo 8-stopenjski samodejni.

Sergio Marchionne, izvršni predsednik skupine FCA, je potrdil, da bo Giulia s proizvodnje linije zapeljala 15. aprila, kar je nekaj mesecev kasneje, kot so napovedovali na začetku.

Kar se tiče zunanjega videza, je Giulia ohranila svojo linijo in držo, oblikovalci so običajnim različicam odvzeli le nekatere agresivne dodatke, ki pridejo skupaj z modelom Quadrifoglio. Elementi, s katerimi se je Giulia Quadrifoglio ločevala od ostalih, so izginili – tako smo ostali brez zračnikov na pokrovu motorja, ogromih platišč in brez zadnjega difuzorja z dvema zaključkoma izpušnih cevi.

A to ni slaba novica: Giulia se tako pokaže v vsej svoji veličini. Tudi brez nepotrebne navlake je še vedno fantastična.

Rezultat uporabe lahkih materialov je manjša končna masa vozila. Močnejša dizelska Giulia tehta 1.374 kilogramov, pri različici Quadrifoglio pa se masa dvigne na 1.524 kilogramov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tudi ljudska Giulia je prava paša za oči"


xxl
8 leta 27 dni nazaj

Ni slabo,zdaj še začetno ceno naj povedo.

 
Jeep praznuje 75. rojstni dan
Ford predstavlja razširjeno družino Vignale