Novice

Jim Hackett zapušča Ford

S prvim oktobrom 2020 se bo Jim Hackett prostovoljno umaknil z mesta predsednika in izvršnega direktorja Ford Motor Company. Na njegovo mesto bo stopil Jim Farley, ki je trenutno vodja operacij pri Fordu.

Nenadna najava Forda pomeni, da bodo Američani v zadnjih šestih letih namestili na vrh že tretjo osebo. Leta 2017 so pristojni poskrbeli za prisilno slovo takratnega vodje in predsednika Marka Fieldsa, saj niso bili zadovoljeni z njegovim delom. Na njegovo mesto je stopil Jim Hackett, ki je začel relativno kmalu po nastopu položaja javnost razburjati z nenavadnimi odločitvami. Najbolj odmevna je bila v 2018 najavljeno slovo Fordovih limuzin s trgov ZDA. Ukinitev prodaje in tudi proizvodnje limuzin je Hackett nameraval kompenzirati z modeli, osnovanimi okoli »legendarnega imena« Mustang, njemu pa naj bi za prodajne številke služili razširjena ponudba terencev, križancev in poltovornjakov, ki v ZDA že dolga leta predstavljajo pomemben del trga.

Jim Hackett je to odločitev pospremil z besedami, da je nameraval ob svojem nastopu mesta vodje in predstavnika Ford Motor Company popeljati podjetje proti mnogim zmagam v prihodnosti. Osebno je tudi zelo ponosen na doslej opravljeno pot preoblikovanja, ki je podjetju uspelo v teh treh letih in optimistično gleda na njegovo prihodnost. Sklenil je, da bodo sadovi skupnega dela obrodil, ko steče prodaja modelov, kot sta novi Bronco in Mustang Mach-E.

Jim Farley se je pridružil Fordu leta 2007, kjer je delal med drugim na položajih vodje pri znamki Lincoln, kot globalni vodja prodaje in trženja, na koncu pa kot vodja operacij (COO). Farleyu pripisujejo, da je podprl Hacketta, ko so ukazali spremembo koncepta električnega križanca, ki se je s časom razvil v danes poznani model Mustang Mach-E. Strinjal se je tudi z idejo, da ustvarijo družino modelov Mustang, katerih prvi član je, poleg klasičnega modela, ravno baterijsko električni SUV.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
GMA T.50 je McLaren F1 21. stoletja
Android kmalu tudi v avtomobilih skupine PSA