Novice

Android kmalu tudi v avtomobilih skupine PSA

Pri skupini PSA so najavili, da bodo multimedijsko-informacijski sistemi njihovih modelov v prihodnosti delovali na osnovi Androida.

Ob objavi novice so potrdili, da naj bi bili njihovi multimedijsko-informacijski sistemi v prihodnje zasnovani v sodelovanju s spletnim velikanom Google in naj bi delovali na osnovi sistema Android. Prve modele, v katerih bodo na voljo tovrstni informacijski sistemi, naj bi pričeli prodajati leta 2023, več podrobnosti pa zaenkrat še ne razkrivajo.

Multimedijsko-informacijski sistemi na osnovi Androida so sicer že na voljo v nekaterih modelih švedskega proizvajalca Volvo (Volvo XC40 Recharge) in v modelu Polestar 2, v začetku letošnjega leta pa so pri skupini FCA predstavili njihov novi sistem Uconnect 5, ki prav tako deluje na osnovi Androida. Za sodelovanje z Googlom so se odločili tudi pri podjetju General Motors, kjer naj bi novi informacijski sistem pričeli uporabljati v prihodnjem letu pri modelih znamk Chevrolet, Buick, Cadillac in GMC. Njihova rešitev na osnovi Androida naj bi poleg Googlovega pomočnika podpirala tudi nalaganje aplikacij in uporabo storitev preko trgovine Google Play ter naj bi omogočala povezavo z napravami pametnega doma.

Po besedah Christopherja Rauturiera, direktorja oddelka za digitalizacijo, naj bi razvoj avtomobilskega operacijskega sistema na osnovi Androida pripomogel k napredku v procesu digitalne transformacije skupine PSA in naj bi omogočil agilnost ter učinkovitost uporabniku prilagojenih uporabniških vmesnikov v avtomobilih. Dodal je še, da projekt predstavlja pomemben korak naprej na področju sodelovanja skupine PSA s podjetjem Google.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: proizvajalci.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jim Hackett zapušča Ford
Novi Kia Stonic še naprednejši in bolj prilagojen uporabnikom