Novice

Jubilejna verzija Porschejevega modela 911 Carrera T

Pri nemškem izdelovalcu športnih vozil bodo po 50 letih od uvedbe modela 911 Carrera T predstavili njegovega naslednika. Podobno kot leta 1968 se bo nova različica naslanjala na model 911, a bo zaradi dodatne »shujševalne kure« nudila še več voznih užitkov ter hitrejše čase na dirkalnih stezah.

Najnovejša verzija modela 911, ki prihaja v prodajne salone spomladi prihodnjega leta, bo predstavljala malce bolj puristično različico, namenjeno dirkaškim navdušencem. Porschejevi inženirji so zmanjšali maso vozila za približno 20 kilogramov na račun zmanjšanja izolacije, vgradnje lažjih materialov (zadnje in stranska stekla) ter odstranitve zadnje sedežne klopi. Navkljub precej zasoljeni ceni, ki bo znašala v Nemčiji vsaj 107.553 evrov, pa bo avtomobil na voljo brez serijskega radijskega sprejemnika.

Pod motornim pokrovom bo brnel znani trilitrski šestvaljnik z dvema turbinama, ki se ponaša s 370 »konji« najvišje moči (450 Nm navora) in je v osnovi sparjen z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom. Tako motoriziran 911 Carrera T pospeši od 0 do 100 km/h v 4,5 sekundah, kar je za 0,1 sekunde hitreje od običajne različice. Opcijsko je na voljo tudi s 7-stopenjsko menjalno avtomatiko, s pomočjo katere nova verzija modela 911 pospeši do 100 km/h še za 0,3 sekunde hitreje.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Letos naj bi na Kitajskem prodali rekordnih 700.000 novih električnih avtomobilov
Tavares išče prihranke v poslovanju Opla