Novice

Letos naj bi na Kitajskem prodali rekordnih 700.000 novih električnih avtomobilov

Največji svetovni avtomobilski trg v septembru beleži kar 80-odstotno medletno rast prodaje električnih vozil.

Prodaja novih električnih avtomobilov na Kitajskem naj bi v letošnjem letu podrla dosedanje rekorde. Po podatkih Kitajskega združenja proizvajalcev avtomobilov (CAAM) so v septembru prodali 77.000 enot, kar je 80 % več kot septembra 2016.

Število prodanih električnih avtomobilov v prvih treh kvartalih letošnjega leta znaša 398.000 enot, zadnji kvartal pa na Kitajskem tradicionalno  prinaša najboljše prodajne številke. Xu Haidong, generalni sekretar CAAM, je za China Daily za 2017 napovedal letno prodajo 700.000 enot (lani 500.000 enot.)

Prodaja električnih in drugih vozil z alternativnim pogonom se na Kitajskem delno povečuje tudi na račun nove regulative, ki bo stopila v veljavo naslednje leto ter bo drastično kaznovala vse proizvajalce, ki ne bodo proizvedli določenega deleža takšnih vozil.

Kitajska je hkrati izjemno pomemben trg za vse svetovne proizvajalce električnih vozil, kar so pred kratkim potrdili tudi pri Tesli, kjer so naznanili, da bodo prilagodili svoje nove modele v skladu s kitajskimi standardi polnilnega omrežja, starejša vozila pa bodo naknadno posodobili v servisnih delavnicah. Avtomobili Tesla so sicer prilagojeni zgolj za polnjenje na lastnih hitrih polnilnicah, pri čemer proizvajalec za Kitajsko hkrati načrtuje več kot 1.000 takšnih polnilnih mest do konca leta 2017.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi bo v treh letih predstavil šest novih modelov
Jubilejna verzija Porschejevega modela 911 Carrera T