Novice

Kaj novega pripravlja Alfa Romeo?

Alfa Romeo je na družabnem omrežju Facebook s svojimi uporabniki delila fotografijo, ki odpira več vprašanj kot prinaša odgovorov. Na zatemnjenem posnetku je namreč vidna silhueta zadnjih žarometov modela Tonale. Največje vprašanje pa je, ali Alfa Romeo napoveduje električno različico tega kompaktnega terenca ali novo različico z nekoliko bolj kupejevsko strešno linijo po vzoru Peugeota 408.

“Pričenja se nova doba” so zapisali nad fotografijo svetlobnega podpisa. Pri Alfi Romeo se počasi pobirajo in širijo svojo modelno paleto. Poleg Giule in Stelvia so nazadnje predstavili še manjši kompaktni Tonale. Ravno slednji je postal priljubljen pri kupcih v Evropi. Očitno bi radi Italijani izkoristili to dejstvo in pripravljajo novo različico.

Za zdaj le ugibamo

O električni različici je pred časom spregovoril Daniel Tiago Guzzafame, produktni vodja pri Alfi Romeo. Sicer ni bil konkreten, a je povedal, da je izvedljivo narediti električno različico Tonaleja. “Arhitektura bi tehnično lahko podpirala čisto električno različico, vendar o tem še ni nič odločeno,” je povedal za Inside EV.

Za zdaj je preuranjeno govoriti o električni različici, saj so se v zadnjih mesecih pojavljale govorice o prihodu bistveno močnejše izvedenke priključnega hibrida. Na koncu bi lahko predstavili le kakšen poseben paket opreme, kot se je v preteklosti tudi že zgodilo. Nekateri pa ugibajo, da bi lahko Alfa Romeo predstavila model Brennero, ki so ga že napovedali in si bo osnovo delil z Jeepovim Avengerjem in Peugeotom e-2008.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kaj novega pripravlja Alfa Romeo?"


tha_man
21 dni 7 ur nazaj

Po mojem gre za električni Tonale.

xxl
21 dni 2 ur nazaj

Nekako bi bilo logično, da gre za Tonale, razen, če bodo enake luči na še katerem drugem modelu, kar močno dvomim.

 
Z dizla na elektriko: Stellantis bo nudil naknadno elektrifikacijo dostavnikov
Oktober razveselil Dacio in razžalostil Teslo