Novice

Kaj prinaša rdeči ključ Volva?

Če pri nekaterih proizvajalcih rdeči ključ pomeni športno, z močjo nabito različico, pa je pri Volvo ravno obratno. Njihov rdeči ključ namesto prirastka moči prinaša povečano varnost vozila.

Dodge je pred časom predstavil poseben rdeči ključ 527-kilovatnega Chargerja in Challengerja Hellcat. Zdaj imajo rdeči ključ tudi pri Volvu, a ne zaradi prirastka moči, ravno obratno.

Poseben rdeči ključ je na voljo pri najnovejših modelih S90, V90 in XC90 in ima funkcijo varnega ključa, ki postavlja omejitve pri vožnji hotelskega osebja, serviserjev ali mlajših oseb. Ob aktiviranju je hitrost omejena na 120 km/h, vsi varnostni elementi so nastavljeni na maksimalno odzivnost. Prilagodljivi tempomat ohranja največjo razdaljo za vozilom, rdeči ključ pa celo vpliva na dovoljeno najvišjo glasnost avdio sistema.

”Predaja ključev tretji osebi velikokrat vzbudi nekaj strahu. Za tiste, ki velikokrat posojajo vozilo drugim, Volvov rdeči ključ prinaša zaupanje, da bo njihovo vozilo voženo odgovorno, ne glede na to, kdo sedi za volanom,” je dejal David Baddeley, direktor britanskega dela podjetja Volvo Cars.

Prižgejo se tudi ostale varnostne funkcije, kot so nadzor vozil v mrtvem kotu, sistem za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu, samodejno zaviranje v sili, opozorilo na utrujenost voznika, opozorilo na premajhno varnostno razdaljo in prepoznava prometnih znakov. Volvo se je resnično potrudil, da tretja oseba ne bo skrajšala roka uporabe vašega jeklenega konjička.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kaj prinaša rdeči ključ Volva?"


pskoda
7 leta 3 meseci nazaj

Serviserjem ni problem to deaktivirat, hotelsko osebje,.. pa jim je dovolj po mestu od 0 do 120km/h na full gasa. To je brezvezna stvar

JG2
7 leta 3 meseci nazaj

Pametno in uporabno. Bodo pa trgovci pri nas te inovacije verjetno veseli, saj zna pomagati pri kulturi vožnje testnih avtomobilov.

 
Volkswagnu so v Evropi odobrili popravke na agregatih TDI
Picanto stopa v večje in lepše čevlje