Novice

Volkswagnu so v Evropi odobrili popravke na agregatih TDI

Volkswagen je pri nemškem zveznem uradu za transport KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) dobil zeleno luč za popravilo dizelskih agregatov s kodnim imenom EA189, ki imajo nameščeno nedovoljeno programsko napravo.

Pri skupini Volkswagen so sporočili, da bodo v prihajajočih tednih uspešno obvestili vse evropske in mednarodne lastnike o podrobnostih popravila njihovih vozil pri kateremkoli pooblaščenem serviserju vozil Volkswagen.

Nemški zvezni urad za transport KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) je potrdil, da je izvajanje tehničnih rešitev ustrezno ter na prizadetih vozilih servisni popravek ne bo vplival na povprečno porabo goriva, zmogljivost ali glasnost motorja. Ko bo popravek nameščen, bodo vozila zopet ustrezala formalnim zahtevam in emisijskim standardom.

V sklopu velikega vpoklica bodo kupcem v Nemčiji brezplačno ponudili primerno nadomestno vozilo. Če je Volkswagen zaprl eno fronto, pa omenjena rešitev ne pride v poštev pri vozilih v ZDA in Kanadi, kjer bodo nadaljevali pogajanja o popravkih in odkupih vozil.

Novica je prišla le nekaj dni po objavi, da je Volkswagen z oblastmi v ZDA sklenil poravnavo za uporabo nedovoljene programske opreme v trilitrskih dizelskih motorjih za vozila svojega koncerna. Dodatno bodo morali za poravnavo odšteti 960 milijonov evrov, kupcem pa popraviti avtomobil ali pa ga odkupiti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peter Humar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Počasno razkrivanje najživahnejše Kie
Kaj prinaša rdeči ključ Volva?