Novice

Kia bo gradila tovarno sistemov gorivnih celic na Kitajskem

V kitajskem mestu Guangzhou bodo položili temeljni kamen tovarne HTWO za izdelavo sistemov gorivnih celic.

Gre za prvo tovrstno tovarno skupine Hyundai Motor Group izven Južne Koreje, razlog za investicijo pa je razumljiv: na Kitajskem se zelo hitro razvija vodikova industrija, torej naj bi naložba uvrstila skupino med globalno vodilne na tem področju. Ime HTWO je izpeljanka iz sestave molekule vodika  (H2) in hkrati predstavlja angleški besedi ‘Hydrogen’ (vodik) in ‘Humanity’ (človeštvo) kot glavna stebra poslovanja skupine na področju gorivnih celic.

Predsednik Kia Corporation Euisun Chung je dejal: “Skupina bo aktivno razvijala inovacije na področju okolju prijaznejše mobilnosti, predvsem skozi uporabo svojih strateških partnerstev, vrhunske tehnologije, svojih zmožnosti na področju vodika ter z njimi povezanih znanj.”

HTWO Guangzhou bodo gradili v delu kitajske province Guangdong na območju velikosti 20,7 hektarjev. Dela naj bi zaključili v drugi polovici leta 2022, poleg tovarne pa naj bi nastalo še središče za inovacije. Letno proizvodnjo ocenjujejo na 6.500 sistemov gorivnih celic, s postopnim povečanjem zmogljivosti v skladu s povpraševanjem in vladnimi usmeritvami na kitajskem trgu.

Investicija je del strategije skupine Fuel Cell Vision 2030, po kateri načrtujejo do leta 2030 povečati svoje skupne letne proizvodne zmogljivosti na 700.000 sistemov vodikovih gorivnih celic. S pomočjo strateških partnerstev s podjetji s področij vodika, energije in logistike nameravajo razširiti svoje poslovanje na področju gorivnih celic, pri čemer bodo osredotočeni na glavne trge: Južno Korejo, Evropo, Kitajsko in ZDA.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen Amarok se bliža proizvodnji
Ford Mondeo se poslavlja