Novice

Kia Picanto za prosti čas

V duhu novodobnih modnih smernic, ki zapovedujejo razne interpretacije športno uporabnih terencev, je bil tovrstnega lišpanja deležen tudi najmanjši model v ponudbi Kie. Picanto X-Line predstavlja prostočasno trekking verzijo malega avtomobila, ki pa se lahko obenem pohvali s tem, da je najmočnejši Picanto v zgodovini.

Najstarejši korejski proizvajalec avtomobilov bo na jesenskem mednarodnem avtomobilskem salonu poleg novega koncepta in kozmetično prenovljenega Sorenta predstavil tudi posebno verzijo malega Picanta z oznako X-Line. Omenjeno vozilce, ki deluje kot pomanjšani Sportage, je od tal dvignjeno za dodatnih (dokaj neopaznih) 15 milimetrov, sicer pa prepričuje z robustnejšimi obrobami odbijačev ter izbranimi svetlo zelenimi oblikovnimi dodatki, tako zunaj, kakor tudi v notranjosti.

Pod motorni pokrov so inženirji namestili nov trivaljni litrski turbobencinski agregat, poznan že iz modelov Rio in Cee’d. Omenjeni motor proizvede 100 »konjev« največje moči (172 Nm navora), ki poskrbijo, da tako motoriziran Picanto X-Line pospeši od 0 do 100 km/h v dobrih 10 sekundah.

Prostočasni Picanto X-Line naj bi prišel v salone proti koncu leta 2017.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Kia Picanto za prosti čas"


chad
1 leto 4 meseci nazaj

Pa res lej, trilitrski benzar, tle na avtomobilizmu pa marskej zveš.

Dejan-V
1 leto 4 meseci nazaj

Ce bi imel tale Picanto trilitrski turbobencinski agregat, bi ga jaz ze naroceval v salonu 😉

1 leto 4 meseci nazaj

Živijo obema, Beseda seveda teče o svežem trivaljnem litrskem motorčku. Hvala za opozorilo, smo popravili tipkarski škrat. Lep pozdrav.

 
Nov videz in tehnika za Fordov Ecosport
Nova generacija Suzukija Jimny ohranja svojo terensko naravo