Novice

Kia s četrto generacijo Ria ničesar ne prepušča naključju

Naslednje leto bo očitno leto malih mestnih avtomobilov. Na ceste bosta, poleg spodaj prikazanega Kiinega Ria, zapeljala še nova Ford Fiesta in Volkswagen Polo. Že letos pa so pri Renaultu osvežili svoj Clio.

Korejski proizvajalec s pomočjo prvih računalniško stiliziranih fotogradij napoveduje novo generacijo Ria, ki bo prvič predstavljen ob koncu septembra na pariškem avtomobilskem salonu. Prvi primerki naj bi na ceste zapeljali že proti koncu letošnjega leta.

Morda bo kdo presenečen, toda Rio je najbolje prodajani Kiin model. V lanskem letu so namreč prodali 473.000 enot, zato pri razvoju četrte generacije ničesar ne prepuščajo naključju. Globalni model so oblikovali trije Kiini studiji – v Koreji, Nemčiji in Kaliforniji – ter skupaj oblikovali avtomobil, ki bo všeč kupcem povsod po svetu.

Zaradi večje medosne razdalje bo imel prostornejšo potniško kabino, podaljšan bo tudi pokrov motorja. Kia obljublja najboljšo praktično in varnostno tehnologijo, ki jo podpirajo še odlične vozne lastnosti in ekonomični agregati.

Več bo znano najkasneje 29. septembra, ko svoja vrata odpre avtomobilski salon v glavnem mestu Francije.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tesla predstavila novi model S P100D
Z Mercedesom na počitnice