Novice

Z Mercedesom na počitnice

Na letošnjem salonu počitniških vozil in opreme Caravan Salon Düsseldorf, ki velja za največjega na svetu, bo nemška znamka Mercedes-Benz predstavila nekaj novosti, ki so zasnovane na njihovih serijskih modelih.

Pri znamki iz Stuttgarta predstavljajo kar nekaj počitniških izpeljank svojih obstoječih modelov, s katerimi želijo nagovarjati čim širši spekter novodobnih počitniških nomadov. Tako so na osnovi razreda V ustvarili izvedbo Marco Polo (Marco Polo Edition in Activity Edition), ki bosta – vsaj na domačem trgu – na voljo po dokaj privlačni ceni (59.500 evrov za Marco Polo Edition ter 44.625 za Activity Edition).

Obe verziji, ki sta sicer namenjeni malce bolj avanturističnim kupcem, bosta na voljo z obilico dodatkov, pri čemer bo pri dražji moč izbrati tudi športnejši paket AMG ter prilagodljivo podvozje Agility Control s selektivnim sistemom blaženja. Hkrati pa bo na voljo tudi opcijski sistem Mercedes Me Connect (prometne informacije v živo, sistem za klic v sili, upravljanje okvar na daljavo, ipd), ki pa zaenkrat še ni na voljo v Sloveniji.

S pomočjo predelovalca Hartmann Tuning so na osnovi modela Vito Tourer izdelali kamperja Vansportscamper in Terracamper, ki sta na voljo z zadnjim ali štirikolesnim pogonom. Model Sprinter je uporabljen kot osnova počitniškega vozila Hymercar Grand Canyon S, ki ponuja visoko stopnjo udobja s prečno postavljeno posteljo, mini kuhinjo ter popolnoma opremljeno kopalnico.

Zadnji v seriji Mercedesovih počitniških vozil, ki jih bodo predstavili na sejmu v Düsseldorfu od petka, 26. avgusta, pa je predelava modela Citan, ki se ponaša z dodatnim šotorom za dve osebi. Za omenjeno predelavo je zaslužen specialist na tem področju, nemško podjetje 3DOG, katerega izdelki so poznani po izjemni robustnosti in visoki kakovosti materialov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autoevolution. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia s četrto generacijo Ria ničesar ne prepušča naključju
Na ceste Singapurja je zapeljal prvi samovozeči taksi