Novice

Kia s konceptom napoveduje nov prestižni športni terenec

Leta 2009 je Kia začela izdelovati prvi večji športni terenec Mohave, ki je v proizvodnji obstal le kakšno leto. Kasneje ga je nadomestil drugi veliki terenec, Sorento, poznan predvsem na stari celini. Toda Kia še razvija idejo in bo na avtomobilski salon v Detroit pripeljala nov terensko navdahnjen koncept.

Le nekaj dni pred odprtjem avtomobilskega salona v Detroitu ne poznamo dosti dejstev o novem konceptu. Korejski proizvajalec vozil je le potrdil prihod “velikega premijskega športnega terenca”, ki je bil oblikovan v Kaliforniji in naj bi bil založen z veliko napredne tehnologije, med katero naj bi bila tudi najsodobnejša tehnologija, “namenjena zdravju in dobremu počutju” – za jasnejšo razlago bomo seveda morali še malo počakati. Nov koncept bo s svežim zunanjim videzom utiral pot preostalim prestižnim športim terencem, ki bi jih lahko Kia pripravila v prihodnosti.

Zaenkrat je na voljo le ena fotografija, kjer sta vidna izrazit zadek in izklesana bočna linija. Vas na kaj spominja? Znamka je v sicer redkobesednem sporočilu za javnost napovedala, da koncept pelje “Kiin oblikovalski jezik v novo, drznejšo smer”.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Kia s konceptom napoveduje nov prestižni športni terenec"


xxl
8 leta 3 meseci nazaj

jaooo,vsi bi radi bili premium

 
Volvo, ki posluša in uboga?
Hyundai Ioniq na prvih fotografijah