Novice

Volvo, ki posluša in uboga?

Volvo je v sodelovanju z Microsoftom razvil programsko opremo, ki vozniku dovoljuje nadzor nekaterih funkcij vozila na daljavo s pomočjo pametne ročne ure Microsoft Band 2.

Podjetji sta sodelovanje najavili že lani novembra, s predstavitvijo prve avtomobilske aplikacije razširjene resničnosti HoloLens. Sistem je postal prvi pripomoček za virtualen ogled vozila v salonu, kjer si kupec lahko ogleda številne elemente vozila, med drugim tudi pokuka pod karoserijo.

Zdaj, le nekaj mesecev kasneje podjetji predstavljata še eno novost – glasovno upravljanje vozila preko pametne ure Band 2, ki po prvih (uradnih) prikazih deluje presenetljivo brezhibno.

”Volvo namerava narediti avtomobilsko izkušnjo, z uporabo zadnje tehnologije, kar se da enostavno in uporabno v pomembnem ter navdihujočem smislu. Z glasovnim nadzorom šele začenjamo praskati površino tega, kar je možno narediti z asistenčnimi funckionalnostmi,” je dejal Thomas Muller, podpredsednik oddelka za elektroniko in e-pogone. Volvo se ni prvič odločil stopiti iz ustaljenih okvirov avtomobilske industrije, zato lahko v prihodnosti pričakujemo še kakšno zanimivo sklenjeno sodelovanje s tehnološkim podjetjem.

”Pri inovacijah nas ne zanima tehnologija zaradi tehnologije. Če tehnologija ne naredi življenja uporabnika lažjega, boljšega, varnejšega in bolj zabavnega, je ne uporabljamo. Priznajmo – kdo si ne želi upravljati avtomobila s pogovorom preko ročne ure?” se je vprašal Klas Bendrik,  višji podpredsednik pri Volvu.

Tako bodo lahko že spomladi, a le na omejenem številu trgov, ki zaenkrat ostajajo skrivnost, uporabniki vozil Volvo svojega jeklenega konjička v vsakdanjem življenju povezali preko pametne ročne ure Microsoft Band 2 in aplikacije Volvo on Call ter mu sporočili, kaj od njega pričakujejo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto, video: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volvo, ki posluša in uboga?"


pskoda
8 leta 3 meseci nazaj

Zdaj samo telefon rabiš in lahko v avto vdreš.

cashy
8 leta 3 meseci nazaj

eh, staro! To je imel že David H. v Knight Riderju 🙂

 
Kia, serijski zbiralec oblikovalskih nagrad
Kia s konceptom napoveduje nov prestižni športni terenec