Novice

Kia s konceptom Novo napoveduje prihodnjo usmeritev znamke

Poleg avtomobilskega salona v New Yorku na drugem koncu sveta sočasno poteka še en avtomobilski salon. V Seoulu je Kia razkrila najnovejši koncept z imenom Novo.

Novo je bil oblikovan v Kiinem oblikovalskem studiji v Namyangu v Južni Koreji, z njim pa so oblikovalci želeli ustvariti kupejevski videz vozila, ki ga odlikujejo minimalističen videz in vozniško usmerjena potniška kabina. Koncept si prilagojeno arhitekturo deli z modelom Cerato, njegova oblika pa nakazuje smer, v katero se bo Kia obračala pri izdelavi vozil v prihodnosti. S svojim videzom je primarno namenjen modernim družinam, ki živijo stresno življenje v mestu in imajo natrpan vsakdan.

Ime študije izhaja iz latinske besede ”novatus”, ki v prevodu pomeni nekaj novega, osveženega. Poleg svežega videza Nova prinaša tudi številne inovacije, ki izboljšajo videz in uporabnost potniške kabine. Nizka strešna linija in dolge steklene površine poskrbijo za športen profil, ki ga nadgradi zdaj že tradicionalen ”tigrov nos”. Slednjega so malenkost prilagodili, mu dodali laserske žaromete ter s tem zaokrožili atraktiven zunanji videz. Med vidnejšimi detajli so zadnja trikotna zaključka izpušnih cevi in vgrajeni kljuki za odpiranje vrat.

V potniški kabini se nadaljuje minimalističen pristop, saj je vsak detajl namenjen vozniku. Kompaktni tridimenzionalni hologramski zaslon vozniku prikazuje vse pomembne informacije, za nameček pa je ob volanskem obroču nameščena na dotik občutljiva ploščica, preko katere voznik nadzoruje vse funkcije vozila. Pri korejskem proizvajalcu trdijo, da bodo tudi ostali potniki lahko uživali v obilici prostora.

Koncept Novo poganja 1,6-litrski bencinski T-GDI agregat, ki je sparjen s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom DCT. Po zadnjih informacijah, ki so jih izdali, naj koncept Novo ne bi prešel v serijsko proizvodnjo, vendar bi nudil zgled za ostala Kiina vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kia s konceptom Novo napoveduje prihodnjo usmeritev znamke"


pskoda
9 leta 17 dni nazaj

Kia samo koncepte predstavlja, ko pa pride v realnost če sploh pride greš kozlat ko vidiš kaj so zmetali skupaj oz daleč od koncepta.

Ivan36
9 leta 18 dni nazaj

Všeč mi je ! A končno so vsi dobili integrirane vzglavnike !!! Škoda jih tudi že ima .

 
Lexus RX v četrtem poskusu posnema manjšega brata
V Nemčiji za novega Tourana vsaj 23.350 evrov