Novice

Lexus RX v četrtem poskusu posnema manjšega brata

Pred nekaj desetletji svet ni niti slišal za prestižne kompaktne terence, doker nista leta 1997 Mercedes-Benz in Lexus spremenila razumevanje avtomobilske industrije. Prvi so predstavili razred M, medtem ko so drugi predstavili model RX, oba proizvajalca pa njuna naslednika predstavljata na letošnjem avtomobilskem salonu v New Yorku.

Novi Mercedes-Benz GLE prevzema položaj ostarelega razreda M, njegov tekmec Lexus RX pa vztraja pri svojem prvotnem poimenovanju. Prestižni japonski športni terenec vstopa v četrto generacijo, tokrat pa se predstavlja s precej bolj revolucionarno zunanjo podobo, kot smo je bili vajeni v predhodnih treh generacijah.

Z atraktivnim oblikovanjem je pridobil na prepoznavnosti videza in obenem, z veliko vretenasto masko in ostrimi žarometi, postal bolj izrazit. Občutno je pridobil na ostrini in privlačnosti ter s tem presenetil številne ljubitelje tega prestižnega športnega terenca.

Zunanji videz si je sposodil pri manjšemu NX, vendar ostaja nekoliko bolj konzervativen, saj nagovarja resnejše kupce. Slednji bodo lahko izbirali med običajnim RX 350 z vgrajenim šestvaljnim agregatom ali modelom RX 450h, ki ima vgrajen hibridni pogon; obe različici premoreta 224 kilovatov.

Nova je tudi potniška kabina, ki ponuja več prostora in izboljšave na področju dodatkov. Na armaturni plošči je prostostoječi 12,3-palčni zaslon, Lexus pa ima v ponudbi tudi dvižni informacijski zaslon. Med bonbončki se najdejo še ogrevani sedeži, panoramska steklena streha in dodatni multimedijski sistem z 11,6-palčnima zaslonoma, vgrajenima v zadek naslonjala.

RX želi z športnim videzom in še bolj prestižno notranjostjo ostati najbolje prodajani Lexus ter upravičiti pričakovanja javnosti širom sveta. Za športnike po duši je na voljo paket F-Sport, ki prinaša 20-palčna aluminijasta platišča in v stebriček vgrajeni TFT informacijski zaslon z informacijami o vozilu, volanski obroč je oblečen v perforirano usnje, na voljo pa so tudi posebne barvne kombinacije notranjosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skica Mercedes-Benza GLC Coupé za neučakane
Kia s konceptom Novo napoveduje prihodnjo usmeritev znamke