Novice

Kia v Ženevo s pomembnimi novostmi

Kia bo na ženevskem salonu predstavila nov paket opreme GT Line, ki bo nameščen na modelu Cee’d.Poleg tega bodo javnosti pokazali novi trivaljni litrski T-GDI agregat, ki sodeluje z novim 7-stopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom.

Nov bencinski agregat in menjalnik bosta na voljo v vseh prihodnjih Kiinih modelih, paket opreme GT Line pa si bodo kupci lahko namestili na modele Cee’d, ProCee’d in Cee’d Sportswagon proti koncu letošnjega leta.

GT Line prinaša dodatne stranske pragove, zadnje LED žaromete in 17-palčna aluminijasta platišča. Običajni in trivratni Cee’d sta s paketom pridobila širši odbijač in dvojna zaključka izpušnih cevi, medtem ko se karavanska različica pohvali z dvojnim zaključkom izpušne cevi in zadnjim difuzorjem. Potniško kabino odlikujejo dodatki v klavirski plastiki, usnjen volanski obroč in aluminijaste stopalke. Na voljo so tri nove barvne različice sedežev – siva, bela in črna. Armaturno ploščo krasi nov aluminijast gumb za zagon vozila, kot tudi kromirane obrobe zračnih rež in stikal za pomik stekel.

Povsem novi litrski T-GDI bencinski trivaljnik proizvede 88 kilovatov in ima 172 njutnmetrov navora. Prenovili so tudi 1,6-litrski dizelski CRDi, ki je bil vgrajeni v aktualne Cee’d. Moč se je povečala za 4 kilovate, iz 94 na 98 kilovatov, obenem pa ponudi 285 njutnmetrov navora.

Dvosklopčni 7-stopenjski samodejni menjalnik bo na voljo v kombinaciji s paketom opreme GT Line in z litrskim trivaljnikom ali s prenovljenim 1,6-litrskim dizelskim agregatom. Menjalnik lahko prenese do 300 njutnmetrov navora, kar je več, kot pri trenutnem 6-stopenjskem samodejnem menjalniku.

Dvosklopčni menjalnik so razvili in ga bodo izdelovali v obratu na Slovaškem.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Kia v Ženevo s pomembnimi novostmi"


Veronika.borghesi
9 leta 2 meseci nazaj

Samo, da ne bo blamaže v stilu neke druge znamke ob njenem uvajanju tovrstnih turbo “oh in sploh” motorjev.

Gosic
9 leta 2 meseci nazaj

Baje da ne. Se pa govori, da bodo nekaj članov zaposlili pri nekaterih znamkah v zvezi z plagiatorstvom. Njihovo delo bo izključno iskanje podobnosti njihovih znamk z znamko Kia. Največ znalcev naj bi pridobili ravno na slovenskem portalu a.com.

srcnik
9 leta 2 meseci nazaj

a bodo veroniko tud pripeljali na sejem? 🙂

xxl
9 leta 2 meseci nazaj

Končno turbo,čeprav teža pa ostaja,upam da ne bo potrebovala 12 sec/100.

pskoda
9 leta 2 meseci nazaj

Trivalnik z 7 stopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom – hudooooo norooooo samo škoda, ker ni 8 stopenjski

 
Volkswagen je pohitel s pripravo Passata Alltrack
Terenec na kvadrat