Novice

Volkswagen je pohitel s pripravo Passata Alltrack

Volkswagen ni rabil dolgo, da je opremil Passata s paketom Alltrack. Terensko navdahnjeni karavan bo uradno predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Alltrack je za 27,5 milimetrov višji od običajnega karavana, za bolj trdoživ videz pa poskrbijo dodatne trpežne plastike na blatnikih in pragovih. Za izboljšane terenske sposobnosti sta spremenjena tudi oba odbijača, ki zaradi drugačnega dizajna omogočata večji vstopni in izstopni kot. Volkswagen je za boljšo zaščito vitalnih delov pod vozilo namestil plošče iz nerjavečega jekla.

Serijsko se lahko pohvali z vgrajenim štirikolesnim pogonom 4Motion, ki v običajnem načinu moč prenaša na sprednji kolesni par, v kolikor pa se pokaže potreba po boljšemu oprijemu, se preko Haldex sklopke moč prenese še na zadnji kolesni par in s tem izboljšajo terenske sposobnosti vozila. S pomočjo običajne zapore diferenciala se moč prenese na tisto kolo, ki ima najboljši oprijem.

Volkswagen je v paket Alltrack vključil tudi dodatni ”Off-Road” vozni program, ki po aktivaciji spremeni odzivnost stopalke za plin in zavore ter s pomočjo pametnega sistema ”Hill Start & Descent” še izboljša oprijem vozila na spolzkih površinah.

Motorno paleto sestavljajo enaki agregati kot običajno različico Passata, med njimi sta dva turbobencinska agregata 1,4 TSI (110 kw) in 2,0 TSI (155kw). Dizelsko paleto sestavljajo trije turbodizelski agregati z dvema litroma prostornine in z močjo 110 kw, 140 kw in 176 kw. Najmočnejša agregata imata vgrajen tudi sistem XDS+, ki je sposoben prenesti vso zavorno silo na notranje kolo in s tem povečati stabilnost v zavoju.

Volkswagen Passat Alltrack bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi, na ceste pa bo zapeljal v septembru.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljeni Citroën Berlingo nagovarja družine
Kia v Ženevo s pomembnimi novostmi