Novice

Kitajska cenovna vojna se zaostruje: premijski Xpeng ustvarja nizkocenovno znamko

Kitajski proizvajalec električnih vozil Xpeng je ustvaril novo znamko, ki naj bi služila prodaji cenejših električnih modelov. Predstavili naj bi jo prihodnji mesec, cene za modele pa naj bi se gibale v razponu med 13 in 19 tisoč evri, da bi čim bolj uspešno nagovorili kupce v vse bolj konkurenčnem segmentu cenejših električnih avtomobilov.

xpeng-sic-platform_100816325_m
Xpeng je s svojo napredno arhitekturo uspel prepričati Volkswagen, da so lastniško vstopili v znamko.

Kitajska avtomobilska industrija je pod izjemnim pritiskom, saj tekmeci kot za šalo nižajo cene svojih modelov, da bi pridobili čim višji tržni delež. Zdi se, da je za obstoj številnih podjetij ključen prihod vstopnih električnih modelov, ki bi konkretno dvignili prodajne številke. Posledično vsi igralci na trgu hitijo z razvojem poceni izpeljank. Med njimi je tudi Xpeng, ki trenutno prodaja izključno premijske modele. Povprečna cena tovrstnega električnega modela je na Kitajskem sicer med 25 in 40 tisoč evri, kar pošteno odstopa od cen, ki smo jih vajeni v Evropi.

Novico o ustanovitvi nove znamke je javnosti sporočil He Xiaopeng, izvršni predsednik družbe. Odločitev za takšen korak je sicer povsem razumljiva, tudi Xpeng seveda čuti pritiske največjega kitajskega proizvajalca – BYD je namreč v zadnjem mesecu še dodatno znižal cene svojim modelom. Nova znamka (njeno ime za zdaj še ni znano) naj bi imela v ponudbi raznolike modele z različnimi inteligentnimi voznimi sposobnostmi. Kot je napovedal He, naj bi kot prvi ustvarili avtomobil s pomočnikom vožnje s podporo umetne inteligence, ki naj bi bil namenjen predvsem mladim kupcem.

Več informacij o prihajajoči kitajski znamki električnih avtomobilov bomo predvidoma dobili prihodnji mesec.

Avtomobilizem.com (Vir: Europe Autonews. Foto: Xpeng.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kitajska cenovna vojna se zaostruje: premijski Xpeng ustvarja nizkocenovno znamko"


xxl
1 mesec 7 dni nazaj

Torej bo pri nas od 25000 naprej.

jack86
1 mesec 7 dni nazaj

Ma svet je sel u maloro.. “preminski xpeng” in nizkocenovna znamka posevnookcev za v evropo.

 
Q6 e-tron, najbolj pričakovana Audijeva novost desetletja
Ne skrbi jih povpraševanje ali subvencije, sive lase povzroča infrastruktura