Novice

Kitajski Geely uvaja novo cenovno dostopno znamko, ki si bo delila osnove z Volvom

Kitajski proizvajalec vozil Geely naj bi se pripravljal na zagon povsem nove avtomobilske znamke v Evropi, ki bo pozicionirala pod premijskim Volvom.

Po poročanju Reutersa naj bi se nova znamka usmerila v proizvodnjo cenovno dostopnih modelov ter s tem dopolnila Volvo, ki se bo popolnoma osredotočil na prestižni del tržišča. Zaenkrat so informacije skope, a viri zatrjujejo, da naj bi novo nastala znamka prišla v Evropo še letos.

V zvezi s tem so pri britanskemu mediju Autocar kontaktirali kitajski Geely in Volvo. Slednji niso dali komentarja, so pa pri Geelyju vprašanja komentirali z besedami: ”Geely namerava odkriti novo produktno linijo v letu 2016, več informacij pa bo znanih v ustreznem času.”

Vse bolj glasne so govorice, da naj bi Volvo in Geely razvijala serijo modelov za novo znamko s kodnim imenom L. Z razvojem nove arhitekture naj bi bil prvi član novo nastale družine športni terenec. Enaka arhitektura CMA, ki sta jo razvila proizvajalca, naj bi bila kasneje osnova tudi za novo limuzino, obenem pa bo nosilka nekaterih modelov iz Volva. Slednji so že potrdili, da bo na novi arhitekturi slonel tudi XC40 ter bo postala osnova za vse manjše modele.

Kljub padcu kitajskega avtomobilskega trga, je Geely v lanskem letu prodal 22 odstotkov več avtomobilov kot leto poprej. Uspešen je bil tudi Volvo, prodaja se je v lanskem letu potrojila.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Druga generacija Koleosa predstavlja osvežitev Renaultove palete SUV
Audi z novim TT RS izziva Porsche 911