Novice

Audi z novim TT RS izziva Porsche 911

Audi je na avtomobilskem salonu v Pekingu iz ujetništva spustil dve zveri – kupejevsko in brezstrešno različico modela TT RS.

Oba športnika poganja prenovljeni 2,5-litrski prisilno polnjeni vrstni petvaljnik z novim aluminijastim blokom, ki ne prinaša le 10-kilogramskega prihranka pri masi, temveč poskrbi za 17-odstotni prirastek k skupni moči. Številka se ustavi na 294 kilovatih (400 KM) moči in 480 njutnmetrih navora. Zmogljiv bencinski agregat je serijsko povezan s 7-stopenjskim samodejnim dvosklopkovnim menjalnikom, žal pa bodo razočarani ljubitelji ročnih menjalnikov, saj ga tokrat ni v ponudbi. Je pa na voljo štirikolesni pogon Quattro, ki prosto prenaša moč med sprednjo in zadnjo osjo.

Audi TT RS v kupejevski izvedenki bo do 100 km/h prišprintal v 3,7 sekundah, Cabriolet pa bo do tja porabil 3,9 sekunde. Za primerjavo: Audi R8 z vgrajenim desetvaljnikom za enako hitrost potrebuje 3,5 sekunde.

Za izboljšane vozne lastnosti poskrbi 10 milimetrov nižje podvozje, opcijsko pa je kupcem na voljo športno vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki in tehnologijo ”Magnetic Ride”. Ker ima nameščene ogromne 370-milimetrske zavorne diske, so serijsko nataknjena 19-palčna platišča, seveda pa so na voljo še boljši karbonsko-keramični diski in 20-palčna platišča.

Od običajnega TT-ja se loči po novem sprednjem odbijaču z večjimi zračniki in zadnjima prepoznavnim izpušnima cevema RS. Dodatno so nameščeni stranski pragovi, pokrovi stranskih ogledal iz ogljikovih vlaken, fiksen usmerjevalni zraka in LED žarometi. Prvič so na voljo tudi zadnji žarometi OLED.

Če imate preveč 66.400 evrov za kupejevsko različico ali 69.200 evrov za kabriolet (cene veljajo za Nemčijo, slovenske zaenkrat še niso znane), vam bo Audi vašega novega jeklenega konjička dostavil jeseni.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajski Geely uvaja novo cenovno dostopno znamko, ki si bo delila osnove z Volvom
Sto avtonomnih vozil Volvo za londonske družine